סלדרין וכולסטרול

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

27/11/2009 | 17:00 | מאת: אלי

שלום נטלתי כמוסות סלדריןceladrin 525mg משך חודשיים, כדור ליום. במקביל נטלתי 2 כמוסות אומגה 3 (בריכוז הנמוך). לאחר החודשיים ערכתי בדיקות דם וערכי הכולסטרול היו 204-כללי. כולסטרול "טוב" 50. אציין שלפני שנה הכולסטרול הכללי היה 148 והכולסטרול "הטוב" 32. לא שניתי מעבר לכך את התזונה. גיל 44. האם יכול להיות קשר עם הסלדרין? את האומגה 3 אני נוהג ליטול כבר מספר שנים. מה מומלץ לעשות בנדון?

29/11/2009 | 15:16 | מאת:

אלי שלום, ניתן לראות מבדיקות הדם שלך שהכולסטרול הטוב עלה בצורה משמעותית מ 32 ל – 50 ובעקבות כך עלה גם הכולסטרול הכללי. קיימת חשיבות רבה ביחסים בין ערכי הכולסטרול הכללי לערכי הכולסטרול הטוב (צרכים להיות נמוכים מ 3.7) . בבדיקה שלך לפני שנה היחסים בין הכולסטרול הכללי לטוב עמדו על 4.625 ואילו היום הערכים עומדים על 4.08. לא ידוע לי על מקרים בהם סלדרין העלה רמות כולסטרול. לא ניתן להסיק מתוצאות הבדיקות שלך בקשר לסלדרין ולהעלאת הכולסטרול כיוון שבדיקת הדם האחרונה היתה לפני כשנה ואת הסלדרין התחלת ליטול רק לפני חודשיים (יכול להיות שהכולסטרול עלה לפני התחלת נטילת הסלדרין). אתה מוזמן להמשיך ליטול סלדרין ולעשות בדיקה חוזרת עוד 3 חודשים. בריאות שלמה, הדר