שמן פשתן

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

21/11/2009 | 16:24 | מאת: שקד

האם נשים בהריון יכולות לבלוע שמן פשתן ? מה הכמות הממולצת ביום? האם בלחם יש כולסטרול ?

22/11/2009 | 15:31 | מאת: יעל

אפשר לאכול את שמן הפשתן בתור שמן לסלט ?

24/11/2009 | 16:05 | מאת:

יעל שלום, כן, אין כל מניעה לפתוח את כמוסות זרעי הפשתן ולהוסיפן כשמן לסלט. בריאות שלמה ובתיאבון, הדר

24/11/2009 | 16:00 | מאת:

שקד שלום ומזל טוב על ההריון, אישה בהריון יכולה ליטול 1-3 כמוסות של שמן זרעי פשתה ביום עם הארוחות. לחם אינו מכיל כולסטרול כלל, כיוון שכולסטרול ניתן לקבל אך ורק ממזונות שמקורם מהחי. לקריאת מאמר על הריון והנקה: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=225&ArticleID=201 בריאות שלמה ובהצלחה, הדר

25/11/2009 | 08:54 | מאת: שקד

אם בלחם אין כולסטרול,מדוע נאמר שיש לאכול לחם מחיטה מלאה ולהימנע מלחם מקמח לבן? מה לגבי לחם מקמח מלא ? האם הוא גם מומלץ ?

01/12/2009 | 15:35 | מאת: n

יש לי כולסטורל גבוה מאוד אני אוהבת לאכול הרבה ממתקים וגם מעשנת כבד מה יש לכם להציע לי

05/12/2009 | 15:06 | מאת:

ח שלום, בטיפול הטבעי בכולסטרול גבוה יש לשמור על אורח חיים בריא הכולל תזונה נכונה, פעילות גופנית קבועה וסדירה ונטילת תוספי תזונה טבעיים. כמו כן, אני ממליצה לך לנסות להוריד בכמויות הממתקים והסיגריות שכן אלו יכולים לגרום לנזקים בריאותיים חמורים. התזונה המומלצת להורדת כולסטרול כוללת מזונות העשירים בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם). מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט). כמו כן, חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים, למשל מרגרינה, חמאה, גבינות צהובות שמנות, בשר ובעיקר איברים פנמיים כמו למשל כבד. כמו כן, מומלץ להוריד מזונות מטוגנים ומזונות העשירים בסוכרים כמו למשל ממתקים, חטיפים, מאפים ועוד. פעילות גופנית נמצאה בין הגורמים היחידים המסייעים להעלאת הכולסטרול הטוב. מומלצת פעילות אירובית כמו הליכה מהירה למשל, 4 פעמים בשבוע, למשך שעה בכל פעם. לעישון יש קשר לרמות כולסטרול גבוהות. הסיגריות מכילות רעלן שנקרא acrolein , הוא נספג בריאות ומעלה את הכולסטרול הרע. אותו רעלן גם מתערב בדרך שבה הכולסטרול הטוב מסלק את השומן ממחזור הדם ומתערב בסינתזה של חלבונים בתוך ה LDL. כתוצאה מכך, מערכת החיסון מסמנת את מולקולות ה-LDL כ"אויבים" ומשחררת תאי דם לבנים, היוצרים דלקת. בנוסף, נמצא שכל סיגריה "גוזלת" 25 מ"ג של ויטמין C מהגוף ובנוסף ויטמין C הוא נוגד חמצון המסייע לפירוק הכולסטרול ועל כן אני ממליצה לך ליטול אסטרולה – ויטמין C 500 מ"ג, כמוסה אחת ביום עם הארוחה בשעות היום (כיון שויטמין זה בעל אפקט מעורר). אשמח להמליץ לך על תוספי תזונה נוספים שיסייעו לך להוריד את ערכי הכולסטרול אך לשם כך אבקש לדעת מהו גילך? האם את נוטלת תרופות כלשהן? והאם את סובלת מבעיה בריאותית נוספת? לקריאה על ויטמין C : http://solgar.co.il/?CategoryID=235 בריאות שלמה ושבוע מקסים, הדר