כולסטרול ותוספי תזונה

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

26/12/2008 | 09:13 | מאת: אריקה

שלום, רציתי לדעת איך כולסטרול ותוספי תזונה משתלבים יחד , האם באמת ישנם תוספי תזונה אשר הוכחו מחקרית שיכולים לסייע בהורדת הכולסטרול ? ומה הקשר לסטטיטינים לבין תוספי התזונה ?

28/12/2008 | 17:37 | מאת:

אריקה שלום, ישנם הרבה מאוד מחקרים המוכיחים את יעילותם של תוספי תזונה בהורדת רמות כולסטרול גבוהות. ישנם תוספים רבים המסייעים לבעיה זו הנבדלים זה מזה באופן הפעולה שלהם: חלקם הופכים את הכולסטרול למסיס יותר ועל ידי -כך "דואגים " שלא ישקע בדפנות העורקים, חלקם עובדים בדומה לתרופות הסטטניות - בהשפעה ישירה על תאי הכבד האחראיים לייצור הכולסטרול. חלקם מונעים את חמצונו של הכולסטרול וחלקם מעלים את הפרשת חומצות המרה בצואה. מה שמייחד את כל התוספים הנ"ל שכולם מופקים מרכיבים טבעיים ואינם גורמים לתופעות לוואי או חסרים תזונתיים בגוף בדומה לתרופות. יש לזכור - שטיפול בעזרת תוספי תזונה הוא חלק מטיפול מקיף הכולל שינוי בסגנון החיים הקפדה על תזונה נכונה ופעיות גופנית סדירה. אני מצרפת עבורך לינק לכתבה על כולסטרול. בתוך הכתבה ישנה המלצה על תוספי תזונה שמחקרים הוכיחו את יעילותם בהורדת רמות גבוהות של כולסטרול: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=225&ArticleID=688 באשר לקשר בין סטטינים לתוספי תזונה - תרופות ממשפחת הסטטינים פוגעות בייצור קואנזים Q10 בגוף רכיב החיוני לשמירה על בריאות הלב. כמו כן, הוכח כי קואנזים Q10 מסייע למנוע את תופעות הלוואי של כאבי שרירים ועייפות העלולות להיגרם כתוצאה מנטילת הסטטינים. אני מפנה אותך לתשובה שנתתי לאריה בפורום זה באותו נושא: http://www.doctors.co.il/xFF-List,xFI-3242,m-Doctors,a-Forums.html#26_15 וכן לכתבה מורחבת על הקשר בין סטטינים ו-Q10: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=225&ArticleID=815 את מוזמנת לשתף אותי באם את סובלת מבעיה בריאותית כלשהי או נוטלת תרופות על מנת שאוכל לייעץ לך. הרבה בריאות, הדר.