סימוסטין

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

20/09/2009 | 19:18 | מאת: ענת

האם כשלוקחים תרופה ממשפחת הסימוסטין אסור לשתות אשכוליות או אלכוהול?

22/09/2009 | 13:16 | מאת:

כאשר נוטלים תרופות ממשפחת הסטטינים (סימבסטטין) יש להימנע משתיית מיץ אשכוליות. הדבר נכון בעיקר בקרב אנשים הסובלים מבעיות בתפקוד הכבד. רכיבים מסוימים באשכוליות מעכבים את פעילותו של ציטוכרום P450 (אנזים בכבד האחראי על פירוק התרופה) ומעלים את ריכוזה בגוף, כלומר עיכוב האנזים יגרום להעלאת רמות התרופה בדם. אלכוהול עלול להאט את פירוק השומנים ולהפריע לספיגת התרופה בדם ולכן לא מומלץ לצרוך משקאות אלכוהוליים בסמוך לנטילת תרופות. בנוסף, אחד מתפקידיו של הכבד הוא פירוק התרופות שאנו נוטלים ועל כן כאשר אנו מכבידים על הכבד עם שתיית אלכוהול, הכבד אינו יכול לבצע את תפקודו כראוי. אשמח להשיב על כל שאלה נוספת, בריאות שלמה, הדר