יין ושמן זית
דיון מתוך פורום כולסטרול ותוספי תזונה
אני לא יודע אם זה הפורום הנכון, אז אני מתנצל מראש אם אני טועה. שמעתי ששתית שמן זית (כמספר כפות) ושתית יין אדום כל לילה זה דבר בריא. 1. רציתי בבקשה לשאול אם זה נכון (גבי שני הדברים). 2. אם אז מה הכמות המומלצת? 3. מה בעצם כל אחד עושה? תודה מראש, גיא
גיא שלום, שמן זית הוא אכן בריא מאוד. הוא מכיל חומצת שומן חד בלתי רוויה אשר מסייעת להורדת הכולסטרול. חומצת שומן זו תורמת להקטנת טרשת עורקים, הקטנת התנגדות לאינסולין, חיזוק מערכת החיסון, הגנה אפשרית מפני התפתחות מספר סוגי סרטן. רבים מקפידים על לקיחת כף שמן זית מדי בוקר על קיבה ריקה על מנת לסייע לפעילות עיכול תקינה. כמו כן שמן הזית עשיר בקלוריות ולכן יש להגביל את צריכתו. אני ממליצה על כף אחת ביום של שמן זית כתית מעולה (עד 0.8% חמיצות) מדי בוקר. שתייה מתונה של יין מומלצת לשמירה על הלב. בתחילת שנות ה- 90 התגלה שהגורם לפרדוקס הצרפתי (אכילת שומן רווי, גבינות שמנות, שתיית יין ושמירה על אחוזי תחלואה נמוכים) הוא רכיב הנקרא רזברטרול הנמצא ביין אדום. הרזברטרול הוא נוגד חימצון השומר מפני מחלות לב וכלי דם ומסייע למניעת נזקי הכולסטרול הגבוה. אך על מנת לקבל השפעה טיפולית יעילה יש לצרוך מינונים מוגברים של יין וזה כמובן לא מומלץ. אם אינך סובל מבעיה בריאותית כלשהי אתה יכול לשתות כוס יין אדום אחת בערב. לחברת סולגאר יש תוסף תזונה חדש המכיל 100 מ"ג רזברטרול (לעומת 0.29-1.89 בכוס יין אדום). יש ליטול כמוסה אחת ביום עם הארוחה. לקריאה על רזברטרול: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=181&ArticleID=876&sng=1 אשמח להשיב על כל שאלה נוספת, בריאות שלמה וסוף שבוע מקסים, הדר