זרעי פשתן

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

01/01/2009 | 15:13 | מאת: אליעל

שלום רב, ידוע לי שזרעי פשתן רצוי לאכול רק כאשר הם טחונים. האם אפשר לטחון כמות של שקית אחת (200 גרם), להקפיא ואז לקחת כל יום כף או שתיים, או שערכם התזונתי הולך לאיבוד בדרך זו ואין ספיגה טובה של אומגה 3? תודה.

04/01/2009 | 19:15 | מאת:

אליעל שלום, זרעי פשתה הם בהחלט מקור טוב לאומגה 3, הם מצוינים להורדת רמות כולסטרול, מסיעים במניעת מחלות לב וכלי דם, משמשים כנוגדי דלקת ואף עוזרים במצבי עצירות. רצוי לאכול זרעי פשתה כאשר הם טחונים, מכיוון שכאשר הם שלמים הגוף לא מעכל אותם ובמצב כזה הם יוצאים מהגוף כמו שנכנסו. ערכם התזונתי של זרעי הפשתה הטחונים נהרס בחשיפה לאור ולחום ולכן על מנת לשמור על ערכיהם התזונתיים יש לשמור אותם במקפיא. אין כל בעיה לטחון כמות גדולה של זרעי פשתה ולהקפיא. ניתן גם לקבל מינון מרוכז של שמן זרעי פשתה כתוסף תזונה. מומלץ לצרוך 3 כמוסות ביום עם הארוחה. לקריאה נרחבת על שמן זרעי פשתה 1,250 מ"ג: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=253&ArticleID=426&sng=1 כל טוב, הדר☺

07/01/2011 | 09:25 | מאת: מירי

ליום עבור גבר בן 55?? גופו של בעלי יצרן של כוחסטרול וקיבלנו המלצה לזרעי פשתן טחונים השאלה כמה? מה המינון? סוחגאר מציעה כמוסות שכל אחת 1250 מ"ג וההמלצה היא בין 2 ל 4 כמוסות ביום ..זה נשמע לי המון 5000 מ"ג שמן?.