למה?

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

03/12/2012 | 23:52 | מאת: דניאל

שלום רב! למה אין שום המלצות מאיגוד הקרדיולוגים למשל לתוספים אומגה 3? אני צעיר ורוצה לקחת כזה, אולי אפילו גם Q10, אך אני ממש לא מוצא המלצות, חוץ מהחברות שמייצרות כמובן. אותו הדבר קורה עם גרעיני צ'יה. בעיקרון, בכל מקום יש "מלחמות עולם" בין אומגה 3 דגי או צמחי, כאשר כל בעל אינטרס אומר משהו אחר. מי שבעד צמחי, אומר שהדגי מלא ברעלים, ומי שבעד דגי, אומר שהצמחי לא עושה כלום כי בקושי נקלט. ולבסוף, מי שהיה אולי אמור להמליץ (רופאים או תזונאים), ממלאים פיהם מים. את יכולה להבהיר לי את הנושא בבקשה? הרבה תודות

04/12/2012 | 10:22 | מאת:

שלום רב הרפואה הקונבנציונלית דוגלת בשיטת תרופות המרשם . וזו התשובה העיקרית לשאלתך. חלק קטן מהרופאים מתחילים לאט לאט להמליץ על מוצרים נפוצים כגון:B12,חומצה פולית,ברזל .או לפי החסרים בבדיקות הדם. תוספים כגון אומגה 3 ,קיו 10,מגנזיום נחקרו בהקשר לבריאות הלב וכלי דם והוכח שזה אכן מועיל. לגבי ציה ואומגה מדגים ברצוני להבהיר את הסוגיה: אומגה 3 מצמחים היא חומצת שומן שמומרת בגוף לאומגה 3 כפי שאנו מכירים(EPA,DHA )ההמרה הזו מותנית בתהליכים מסויימים בגוף . באנשים מאד מבוגרים או עם מחלות כרוניות קשות התהליך לא עובד בשלמותו או לא עובד כלל וכתוצאה מכך ההשפעה של האומגה הצמחית היא מינורית.ועדיף לקחת אומגה מדגים. באנשים בריאים או ילדים תהליך ההמרה בדרך כלל מתבצע כראוי ולכן אין שום בעיה ליטול את האומגה הצחית. חברות גדולות של תוספים שומרות על פיקוח קפדני ולכן אין סיכוי שתוספים מדגים מכילים רעלנים. אני ממליצה לקחת גרם ביום של אומגה מדגים בכפסולה ולהשלים ב-כף ביום של זרעי ציה או פשתן טחונים -כך נהנהים מ -2 העולמות. (ההמלצה שלי לתוסף היא אומגה 950 לקחת 1 ביום אחרי המזון). אם ברצונך לקבל יעוץ מלא עדיף להיוועץ בנטורופט כיוון שהוא מכיר את -2 העולמות (רפואה טבעית וקונבנציונלית). אתה יכול להפגש עם נטורופת של קופת החולים או באופן פרטי. בברכה קריסטינה יעקובלב נטורופתית