שאלה מעניינת

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

13/11/2012 | 11:56 | מאת: סקרנית

שלום רב רציתי לדעת מה ההבדל בין תוספים המכילים פיטוסטרולים לבין התוספים האחרים המיועדים לטיפול בכולסטרול גבוה . תודה

13/11/2012 | 15:11 | מאת:

שלום רב אכן שאלה חשובה . קצת רקע על הפיטוסטרולים: פיטוסטרולים, הידועים בשם סטרולים צמחיים, הם בעלי מבנה דומה לכולסטרול ובדיוק כשם שהכולסטרול הוא מרכיב מבני בקרומי התאים שלנו, הם ממלאים תפקיד דומה בקרומי התאים של צמחים. שתי כמוסות של קומפלקס פיטוסטרולים מספקות 0.9 גרם (900 מ"ג) אסטרים של סטרולים משמנים צמחיים - שמן פולי סויה ושמן חמניות. מוצר זה מציע סטרולים צמחיים, טבעיים לגמרי שנחקרו מדעית ונמצאו יעילים בטיפול בכולסטרול. הפיטוסטרולים דומים במבנה הכימי שלהם לכולסטרול. בעקבות הדמיון במבנה, נוצרת בניהם תחרות על ספיגת הכולסטרול במעי. הפיטוסטרולים מתחרים למעשה עם הכולסטרול על אתרי הספיגה שלו במעי וכתוצאה מכך פוחתת ספיגתו מהמעי אל מחזור הדם. התוצאה - הפחתת רמות כולסטרול LDL בדם. סיכום:פיטוסטרולים מתחרים עם הכולסטרול שאנו צורכים מהתזונה לעומת מוצרים טבעיים אחרים אשר פועלים על הוצאת כולסטרול מהגוף על ידי ניקוי כבד וכלי דם. ההמלצה שלי היא :ליטול את שניהם מוצר שיעבוד על הכולסטרול מהתזונה ומוצר נוסף שיאזן וינקה את הכבד. זהו הטיפול המושלם להורדת כולסטרול . כמובן שדרושה גם תזונה נכונה ופעילות גופנית. ברכת בריאות שלמה קריסטינה יעקובלב נטורופתית