כולסטרול גבוה וגלולות

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

16/04/2012 | 15:38 | מאת: מיכל

שלום רב, יש לי לצערי כולסטרול גבוה (151), טריגילצרידים 169, LDL 138, NON HDL 172 אני רזה, מתעמלת,אוכלת בריא ובקושי אוכלת מטוגן... רופאת המשפחה המליצה לי על כדורים להורדת הכולסטרול אך אני נמנעת מכיוון שלא רוצה להתחיל ליטול כדורים באופן סדיר כל חיי. ביקשתי מרשם לגלולות מרופא המשפחה והוא אמר לי שלא כדאי שאתחיל לקחת גלולות מכיוון שהן יעלו לי את הכולסטרול יותר ממה שיש לי כיום. רציתי לדעת מה אתם ממליצים לעשות? זה ממש מסוכן להתעלם מהכולסטרול הגבוה ולא לעשות איתו דבר? לא להתחיל לקחת גלולות? אודה לתשובתכם!

17/04/2012 | 14:58 | מאת:

שלום רב מיכל לגבי ערכי הכולסטרול והטריגליצרידים: הכולסטרול הרע צריך להיות סביבות ה-100 (אצלך 138), הכולסטרול הטוב צריך להיות גבוה מ 60 הטריגליצרידים צרכים להיות נמוכים מ 150 (אצלך 169) כולסטרול כללי צריך להיות נמוך מ 200. לצערי לא ציינת את רמות ה - HDL שלך זהו פרמטר חשוב לקבוע את היחס בין סוגי הכולסטרול. לפעמים הכולסטרול הרע גבוה במקצת והכולסטרול הטוב תקין זהו מצב לא רע לגוף.כיוון שהכולסטרול הטוב(HDL) מונע את חימצונו ושקיעתו של הרע(LDL). לגבי עליית הכולסטרול במקרה שלך זה יכול להיות יצור יתר של הכבד- בדרך כלל מצב תורשתי, ולכן על אף שאורח החיים שלך בריא הכולסטרול גבוה יותר מהנורמה. לגבי גלולות אכן הן עלולות להעלות את רמות השומנים בדם אך אינני רופאה ולא יכולה ליעץ לך אם לקחת אותם או לא. ההמלצה שלי עבורך היא לנסות לאזן בעזרת תוספים טבעיים כגון: ניאצין-NFN ללא תופעות בעירה- 2-3 ביום,הוא מנקה את הכבד ועוזר בהורדת הכולסטרול. http://www.supherb.co.il/?CategoryID=206&ArticleID=191&sng=1 אומגה 3 - אומגה 950 1-2 ביום להורדת הטריגליצרידים והגמשת כלי דם.http://www.solgar.co.il/?CategoryID=253&ArticleID=423 אפשר לגשת לדיאטנית בכדי לבדוק אם יש משהו בתזונה שלך שמעלה את רמות הכולסטרול. ברכת בריאות שלמה קריסטינה יעקובלב נטורופתית