בדיקות דם

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

18/03/2012 | 13:31 | מאת: יהודה

שלום בן 32 משקל 80 עשיתי בדיקות דם לאחר שאבי ואחי עבורו צינטורי לב. סבלו מגורמי סיכון רבים כגון השמנת יתר יתר לחץ דם ועישון. כולסטרול כללי -179 כולסטרול LDL-110 כולסטרול HDL-45 טרקלצרידים- 118 סוכר -92 לחץ דם 117/70 האם הבדיקות תקינות לגורמי סיכון שיש לי. אני לא מעשן!!! אני דיי בלחץ!!! תודה

18/03/2012 | 16:16 | מאת:

שלום רב יהודה לגבי ערכי הכולסטרול והטריגליצרידים: הכולסטרול הרע צריך להיות סביבות ה-100 (אצלך 110), הכולסטרול הטוב צריך להיות גבוה מ 60 (אצלך 45) , הטריגליצרידים צרכים להיות נמוכים מ 150 (אצלך 118) כולסטרול כללי צריך להיות נמוך מ 200 (אצלך 179). כמו כן בודקים גם את היחסים בין סוגי הכולסטרול .למשל היחס בין הכולסטרול הכללי ל-HDL צריך להיות נמוך מ 3.7 (אצלך 3.9) ואת היחס בין LDL ל- HDL שצריך להיות נמוך מ 3 (אצלך 2.4). לחץ הדם שלך תקין. לסיכום:ערכי הכולסטרול בסך הכל תקינים.והיחסים בינהם תקינים. אני ממליצה לך לשפר את ה HDL כיוון שהוא נמוך במקצת,הוא חשוב מאד למניעת שקיעה של הכולסטרול הרע. ממליצה לך לקחת ניאצין - NFN ללא בעירה בכדי לשפר את רמת הכולסטרול הטוב ולשמור על רמות תקינות של הכולסטרול הרע http://www.supherb.co.il/?CategoryID=206&ArticleID=191&sng=1 והכי חשוב לא להיות בלחץ כיוון שהורמוני הלחץ עלולים להעלות את רמות הכולסטרול בדם. תקפיד על תזונה נכונה ,פעילות גופנית ,מנוחה מספקת ותאכל לשמור על רמות תקינות של השומנים ולחצי דם. ברכת בריאות שלמה קריסטינה יעקובלב נטורופתית