על אשכוליות וכולסטרול

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

13/02/2012 | 18:55 | מאת: סבתא חמסה

אבקש לדעת היש אמת באיסור לצרוך אשכוליות כאשר לוקחים תרופות להורדת הכולסטרול.... האם יש באשכוליות חומר הפועל על הכולסטרול או שהוא פועל על התרופה? האם אסור בכלל או בסמוך לנטילת התרופה שבדרך כלל על פי ההוראות לוקחים בערב? מה בקשר לשאר פירות הדר ו/או בכלל?

14/02/2012 | 09:47 | מאת:

שלום רב, באשכוליות יש מרכיב שמשפיע על מטבוליזם של תרופות להורדת כולסטרול בכבד. למעשה המרכיב הזה גורם לעיכוב פירוק התרופה בכבד, דבר הגורם לכך שרמת התרופה בדם תהיה גבוהה מהרצוי.מצב זה יכול לגרום לנזק לשרירים. הדבר נכון גם לגבי מיץ אשכוליות, אשכולית אדומה ופומלה. אין חשש לגבי פירות הדר אחרים. ההמלצה היא לא לאכול כלל אשכוליות וכו' אם נוטלים סטטינים. אשמח לעזור בכל שאלה נוספת, בריאות שלמה, עדי ישראל

16/02/2012 | 09:40 | מאת: יהודה

ואכן יש לי כאבי שרירים . מה רמת הנזק ? נזק לצמיתות ?

28/02/2012 | 10:52 | מאת: יעקב