כולסטרול וטיגליצרידים

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

09/02/2012 | 21:46 | מאת: אפרת

אני בת 37 שני הוריי עם סכרת מגיל 60 (מזריקים אינסולין). מאחר ואני בקבוצת סיכון אני שומרת על תזונה בריאה. לפני חודש התחלתי באופן סדיר פעילות גופנית. תוצאות בדיקות הדם אינן טובות. לפני שנה בערך התוצאות היו מעט שונות, האם השינוי בבדיקות הן טובות או לא? תאריך 19/05/2011 לפני שנה: CHOLESTEROL 200.42 HDL-CHOLEST. 36.04 MG/DL LDL-CHOLEST. 150.90 MG/DL TRIGLYCERIDES 67.30 MG/DL תאריך CHOLESTEROL 211.00 MG/DL HDL-CHOLEST. 47.00 LDL-CHOLEST. 128.00 TRIGLYCERIDES 180.00

12/02/2012 | 09:47 | מאת:

אפרת שלום רב, הכולסטרול הטוב שלך, HDL, עלה מ-36 ל-47. הכולסטרול הרע שלך ירד מ-150.9 ל-128. שינויים אלו הם טובים. לעומת זאת הטריגליצרידים שלך עלו בצורה משמעותית, מ-67.3 ל-180. הטריגליצרידים הם שומנים שהגוף מייצר מפחמימות כמאגר אנרגיה בגוף. האם התחלת לקחת תרופות כלשהן, כמו גלולות למניעת הריון? גלולות למניעת הריון עלולות לגרום לעלייה בטריגליצרידים. האם רמת הסוכר שלך בדם מאוזנת? המשיכי להקפיד על פעילות גופנית סדירה ועל תזונה בריאה. הפחיתי בכמות הפחמימות הפשוטות שאת אוכלת (סוכרים, מאפים, דברי מתיקה וכו'). אני ממליצה לך להתחיל ליטול תוסף תזונה בשם כרום פיקולינאט. כרום הוא מינרל בעל תפקיד מפתח בשליטה על רמות הסוכר בדם ובטיפול בסוכרת מסוג 2 (סוכרת מבוגרים). הכרום מגביר את רגישותם של קולטני התא לאינסולין ובכך מגביר את המטבוליזם של הגלוקוז בדם. כרום פיקולינאט מפחית רמות גבוהות של טריגליצרידים וכולסטרול ומסייע בהפחתת משקל, על ידי הגברת קצב שריפת השומנים והפחתת הכמיהה לסוכרים ולפחמימות. מינון מומלץ עבורך, כרום פיקולינאט 200 מק"ג, כמוסה אחת, 3 פעמים ביום, עם הארוחות. טלי את התוסף למשך 3 חודשים לפחות ובצעי בדיקות דם שנית. בהצלחה! אשמח לעזור בכל שאלה נוספת, עדי ישראל

12/02/2012 | 21:46 | מאת: אפרת

נכון אמרת, בשנה שעברה שעשיתי את הבדיקות לא לקחתי גלולות מאחר והנקתי. ערב לפני הבדיקה האחרונה הייתי בצום אך לקחתי גלולה לפני שינה. אני שומרת מאוד ומקפידה לא לאכול דברי מתיקה, בצקים למיניהם (בורקסים, קוראסונים וכו'). כבר 3 שנים שותה קפה ללא סוכר וללא ממתיקים מלאכותיים, שותה מיצים ממותקים מעט מאוד. לכן נורא מטרידות אותי תוצאות הבדיקה. האם הגלולה שיבשה את תוצאות הבדיקה ויכול להיות שאין לי טגליצרידים.(אני מוטרדת מזה בגלל הסטוריה משפחתית) האם כדי לבצע בדיקה חוזרת? שוב תודה.