קיו 10 וכאבי שרירים

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

08/01/2012 | 00:22 | מאת: רונן

בן 47 אחרי אירוע לבבי. מטופל בין היתר בליפיטור 40. סובל מכאב שרירים משמעותי בפעילות גופנית בלבד. נשללה בעיית גב וכן כלי דם. נוטל כיום 200 מג קיו 10 ללא שיפור כלשהו. שאלתי- מהו המינון האופטימלי והמקסימלי לשיפור בכאבי שרירים הנובעים מסטטינים. תודה, רונן

08/01/2012 | 11:02 | מאת:

רונן שלום רב, בעיקרון מינון של 200 מ"ג אמור להיות מינון מספיק. אתה יכול לנסות ליטול 400 מ"ג ואף 600 מ"ג ולראות אם ישנה הטבה משמעותית. במידה ולא, כדאי לשקול פניה לרופא להחלפת סוג הסטטין. מכיוון שכאבי השרירים מופיעים בעיקר בפעילות הגופנית, אני ממליצה ליטול גם מגנזיום ציטראט במינון של 400 מ"ג ביום. אשמח לעזור בכל שאלה נוספת, בריאות שלמה, עדי ישראל