ערכי כולסטרול גבוהים

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

17/12/2011 | 12:43 | מאת: ערן

שלום, אני בן 45,בריא,לא מעשן,מבצע פעילות גופנית,רזה. בבדיקה שיגרתית התגלו אצלי ערכי כולסטרול גבוהים. כולסטרול(283) non hdl 226 hdl 56.3 ldl 193.5 שאלות:האם צריכת אלכוהול גבוהה קשורה לערכי כולסטרול גבוהים? האם כולסטרול גבוה הוא תורשתי? אילו סיבות נוספות גורמות לכולסטרול גבוה (אני מקפיד מאוד על תזונה בריאה) תודה

18/12/2011 | 10:25 | מאת:

ערן שלום רב, הכולסטרול הרע (LDL) צריך להיות נמוך מ-160, מומלץ נמוך מ-130( אצלך 193.5). הכולסטרול הטוב (HDL) צריך להיות גבוה מ-40 , מומלץ מעל 60 (אצלך 56.3) , הטריגליצרידים צריכים להיות נמוכים מ- 150 (אצלך על פי חישוב 166) , כולסטרול כללי צריך להיות נמוך מ-200 אצלך (283). המקור לכולסטרול נובע הן מייצור עצמי של תאי הכבד המהווה 70% מכמות הכולסטרול בגוף והן כולסטרול שמקורו בתזונה המהווה 30% מכמות הכולסטרול. אחד מהגורמים המרכזיים לרמות כולסטרול גבוהות הוא הגורם התורשתי שבו יש לגוף נטייה לייצור עודף של כולסטרול .ייתכן ולך יש נטייה גנטית –משפחתית לכולסטרול גבוה . לרמה גבוהה של כולסטרול יש גורמים נוספים שונים כגון : תזונה לקויה העתירה בשומנים רוויים ופחמימות מעובדות, מתח נפשי, היעדר פעילות גופנית, נטילת תרופות ועוד. שתייה מרובה של אלכוהול בהחלט תורמת לרמת שומנים גבוהה בדם. מכיוון שאתה מקפיד על תזונה בריאה, פעילות גופנית ומשקל גופך תקין, אני נוטה להאמין שמדובר בגורם התורשתי. ישנם מספר תוספי תזונה שניתן להיעזר בהם להורדת כולסטרול: אני ממליצה על פורמולה בשם ליטרופ של סולגאר, המשלבת כולין, אינוזיטול ומתיונין בריכוזים גבוהים ופועלת להפחתת רמות גבוהות של כולסטרול וטריגליצרידים בדם. בנוסף, ליטרופ מונע היווצרות משקעי שומנים על דופנות העורקים, הכבד ורקמות נוספות – על ידי הגברת מסיסות הכולסטרול. הנחיות: 3 טבליות ביום, עם הארוחות. לקריאה על ליטרופ : לhttp://www.solgar.co.il/?CategoryID=241&ArticleID=398&sng=1 רצוי גם להעלות את רמות הכולסטרול הטוב HDL. העלאת הכולסטרול הטוב מתאפשרת, כאמור, ע"י פעילות גופנית. ישנו תוסף תזונה נוסף שמסייע בהורדת כולסטרול רע ובהעלאת הכולסטרול הטוב, ניאצין- ויטמין B3. לחברת סופהרב ישנו ניאצין ללא תופעות בעירה –NFN- המסייע להוריד את הכולסטרול הרע ולהעלות את הכולסטרול הטוב. מחקרים מראים שניאצין יעיל בטיפול ברמות גבוהות של כולסטרול בזכות יכולתו להפחית ייצור של כולסטרול בכבד. ראוי לציין כי הניאצין משמש כיום כתרופה להורדת כולסטרול וטריגליצרידים בדם . הנחיה: 2-3 כמוסות ביום, עם הארוחות. לקריאה על NFN : http://www.supherb.co.il/?CategoryID=206&ArticleID=191 המשך להקפיד על תזונה בריאה, עשירה בסיבים תזונתיים, ירקות טריים וחומצות שומן חיוניות מסוג אומגה 3. הפחת בצריכת שומנים רוויים, בשר בקר שמן, חמאה, שומנים רוויים מהצומח-מרגרינה, פחמימות מזוקקות, סוכר לבן, מתוקים, מאפים, מטוגנים וכו'. כמו כן המשך להקפיד על פעילות גופנית סדירה. טול את התוספים המומלצים למשך 3 חודשים רצופים ובהקפדה. לאחר שלושת החודשים בצע בדיקות דם וראה מה מצב הכולסטרול. אשמח אם תוכל לעדכן כאן בפורום. אשמח לעזור בכל שאלה נוספת, בריאות שלמה, עדי ישראל

18/12/2011 | 13:59 | מאת: ערן