בדיקות דם

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

24/11/2011 | 10:53 | מאת: יהודה

שלום בן 32 משקל 77 יש לנו במשפחה גנטיקה של כולסטרול ושומנים בדם. אבי בן 62 עבר צינטור,ואחי בן 39 עבר צינטור לב (סובל מגורמי סיכון רבים) להלן תוצאות בדיקות הדם שלי סוכר - 92 כולסטרול כללי - 179 כולסטרול LDL -110 כולסטרול HDL-45 טרגלצידים-118 לחץ דם- 117/78 האם הבדיקות תקינות לגורמי סיכון שיש לי במשפחה? וכול כמה זמן לחזור על בדיקות הדם? אני לא מעשן!!!

27/11/2011 | 10:19 | מאת:

שלום רב, הכולסטרול הרע (LDL) צריך להיות נמוך מ-160, מומלץ נמוך מ-130( אצלך 110) הכולסטרול הטוב (HDL) צריך להיות גבוה מ-40 , מומלץ מעל 60 (אצלך 45) , הטריגליצרידים צריכים להיות נמוכים מ- 150(אצלך 118) , כולסטרול כללי צריך להיות נמוך מ-200 אצלך (179). לחץ הדם תקין. סוכר תקין. כך שלמרות הנטייה התורשתית, הערכים שלך תקינים. יחד עם זאת אין להקל ראש! עליך להקפיד על תזונה נכונה. דלה בשומנים מן החי, שומני טרנס (מרגרינה)ובפחמימות פשוטות כמו במתוקים, מאפים, מטוגנים וחטיפים. הרבה באכילת סיבים תזונתיים וירקות טריים. הקפד לעסוק בפעילות גופנית 3-4 פעמים בשבוע, באופן סדיר. הקפד לבצע בדיקות דם לפחות אחת לשנה. אשמח לעזור בכל שאלה נוספת, בריאות שלמה, עדי ישראל