מינון יומי של אומגה 3 לילדים ומבוגרים.

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

19/11/2011 | 15:29 | מאת: עמליה

איילת שלום. מהו המינון היומי של אומגה 3 של אלספה פוקוס לילדה בת 12 ולילד בן 8 הסובל מבעיות של קשב וריכוז (לא היפראקטיבי)? אני בת 50 ,הפסקתי לקבל מחזור.כמה כמוסות של אומגה 3 מאותו סוג אני אמורה לקחת ביום? נטורופתית שלי המליצה לי לקחת אצה כחולה ירוקה 2 כמוסות בבוקר ושתי כמוסות בערב.אהם המינון הזה מתאים לי?האם אני צריכה לקחת עוד תוספי מזון בגילי? מאוד אודה על התשובה.

20/11/2011 | 12:10 | מאת:

שלום רב, לילד בן ה-8 מומלץ לתת לפחות גרם של אומגה 3. שימי לב שסכום ה-EPA וה-DHA יחד צריך להיות 1000 מ"ג לפחות. מומלץ שריכוז ה-EPA יהיה גבוה מריכוז ה-DHA. לילדה בת ה-12 ניתן להסתפק ב-500-600 מ"ג של אומגה 3. את צריכה לקחת גם לפחות 1000 מ"ג של אומגה 3 ביום. את יכולה לתת לילד בן ה-8 גם מהאצה כחולה ירוקה. מינון של 2 כמוסות ביום. מינון אצה כחולה ירוקה שהמליצה לך הנטורופתית הוא טוב. מכיוון שאינך מקבלת וסת יותר אני ממליצה ליטול תוסף של סידן עם ויטמין D למניעת דלדול העצם. יש עדיפות לצורת סידן ציטראט משום שספיגתו טובה יותר. כדאי לבדוק בבדיקות דם האם יש חוסר בויטמין D. במידה וקיים חוסר רצוי להשלימו בנפרד. אם קיימים חוסרים נוספים רצוי להשלים גם אותם. אשמח לעזור בכל שאלה נוספת, עדי ישראל