התייעצות

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

28/10/2011 | 22:13 | מאת: נילי

שלום רב, אני כתבתי לך לפני כמה שבועות בגלל בעיית הכולסטרול וסיפרתי לך שדיברתי טלפונית עם יועצת סולגאר ושתיכן המלצתן לי על אותו דבר: ניאצין, ליטרפ, ואומגה 3. אני כבר שלושה שבועות לוקחת ליטרופ של סולגר, ניאצין של אלטמן ואומגה שלוש (פיטו-גארד) של טבע. אך לפני שלושה ימים אני מרגישה גרד בזרועות, בצוואר, ובפנים יצאו לי פצעים קטנטנים כמו של אלרגיה מלווה בגרד. אני יודעת שאני לא שותה מספיק מים. אני חוששת מה לעשות? האם מה שאני לוקחת יכול לגרום לתופעות אלה, כי בשבועיים הראשונים זה אפילו שיפר לי את עור הפנים. איך אוכל לדעת מה גרם לתופעות אלה ואני חוששת שהם יחמירו. אודה לך אם תוכלי לענות לי בהקדם. נילי

30/10/2011 | 12:02 | מאת:

נילי שלום רב, התופעה שאת מתארת יכולה להיות כתוצאה מניקוי הכבד ע"י השימוש בליטרופ. זוהי תופעה שיכולה להופיע במהלך ניקוי כבד על אף שלרוב לא סובלים ממנה. תופעה זו חולפת עם המשך הטיפול. איני מאמינה שזו אלרגיה לאחד התוספים משום שאם כך היה היית חווה את התופעות מיד בתחילת הטיפול ולא שלושה שבועות אחרי התחלתו. אני מציעה לך להמשיך בטיפול. אם התופעה לא חולפת עוד כשבועיים והמצב אף הולך ומחמיר הפסיקי את הנטילה של התוספים למספר ימים. לאחר ההפסקה התחילי לקחת כל תוסף בנפרד (תוסף אחד ביום ללא התוספים האחרים) וראי איזה מהם גורם לתופעה, אם בכלל. אשמח לעזור בכל שאלה נוספת, עדי ישראל, סולגאר-סופהרב