חומצה פולית וכולין

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

04/09/2011 | 13:23 | מאת: גלית

שלום רב, אני נוטלת חומצה פולית מזה מס' חודשים כהכנה להריון וגם לאיזון כמו כן נוטלת כולין עבור הזיכרון שהשתבש לי לאחרונה עקב הפרעה מסויימת. רציתיבבקשה לדעת האם אחת משתי התרופות גורמת לתיאבון מוגבר. יש לי הרגשה שזה מהחומצה הפולית. גם מולטי ויטמין גורם לי לרעב עד כדי סחרחורת. לא זוכרת אם B12 גרם לי לרעב. התרופות שאני נוטלת גורמות לי לחוסר תיאבון ולכן רזיתי מאוד יפה. לכן שמנתי קצת בעקבות תוספי התזונה. רציתי לבדוק אם יש אמת בדבר. תודה רבה.

04/09/2011 | 14:46 | מאת:

גלית שלום , לא ידוע לי על השפעה של חומצה פולית או כולין על הגברת התיאבון ,יחד עם זאת מולטי ויטמין יכול להגביר במעט תיאבון אצל חלק מהאנשים. במידה ואת נכנסת להריון אני ממליצה לך להפסיק עם נטילת הכולין זאת משום שבטיחות נטילת כולין במינון גבוה טרם נבדקה על נשים בהריון. אשמח לענות לכל שאלה נוספת , איילת בש