חומצה אלפא ליפואית -ביוטין

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

03/09/2011 | 13:40 | מאת: ארז

שלום, האם מתן לאורך זמן של חומצה אלפא ליפואית, בכל מינון, גורם למחסור משני בביוטין עקב תחרות על אתרי ספיגה/פעילות?

05/09/2011 | 09:30 | מאת:

ארז שלום , הנושא בבדיקה, אחזור אליך עם תשובה בימים הקרובים . בברכה , איילת בש

07/09/2011 | 12:42 | מאת:

ארז שלום , לחומצה אלפא ליפואית ולביוטין יש דמיון במבנה הכימי ועל כן קיימת תחרות אפשרית (פוטנציאלית) לספיגה מהמעי ולתוך התאים בגוף. ממחקר שנערך בעכברים בנושא זה נמצא שמתן קבוע של חומצה אלפא ליפואית משפיע על פעילות של מספר אנזימים תלויי ביוטין (על אחרים לא הייתה השפעה כלל). אולם ההשפעה על האנזימים הייתה ללא סימפטומים כלומר לא גרמה לחולי וממצאי מחלה או פגיעה בגוף. בנוסף נמצא שתוספת של ביוטין לטיפול בחומצה אלפא ליפואית מבטל את השפעתה על האנזימים הנ"ל. המסקנה היא שניתן להוסיף ביוטין לטיפול בחומצה אלפא ליפואית אך אין זה חובה משום שגם ללא תוספת ביוטין ההפחתה בפעילות האנזימים היא לא משמעותית ואינה גורמת למחלה. בברכה , איילת בש

07/09/2011 | 17:45 | מאת: ארז

תודה על התשובה. השאלה אם ניתן להסיק מכך גם על בני אדם? האם נעשה איזשהו מחקר בנושא בבני אדם?