תרופות להורדת כולסטרול ו-Q10

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

25/12/2008 | 14:57 | מאת: אריה

שמי אריה, יש לי כולסטרול גבוה, שותה ליפיטור 40 מ"ג ונורמיטן. אני סובל מכאבי שרירים בעיקר בידיים וגם מעייפות. ראיתי פרסומות על Q10 , שבה נאמר שמי שלוקח תרופות להורדת כולסטרול צריך לקחת Q10 , אך אדע אם אני צריך לקחת?

25/12/2008 | 15:04 | מאת:

שלום אריה, התופעות של כאבי השרירים והעייפות מהם אתה סובל אלו תופעות לוואי מוכרות הנגרמות כתוצאה מנטילת תרופות להורדת כולסטרול. לא ידוע מדוע נגרמות תופעות אלו, אבל מחקרים גילו שנטילה יומיומית של קואנזים Q10 במינון גבוה (120 מ"ג) עוזרת להקלה על תופעות אלו כבר לאחר מספר שבועות בודדים. אני ממליצה לך בחום להתחיל ליטול Q10 באופן יומיומי גם מסיבה נוספת: תרופות להורדת כולסטרול פוגעות ברמות Q10 בגוף ובנוסף הוא ידוע כאחד הרכיבים החשובים ביותר לשמירה ולחיזוק של שריר הלב ולכן יש להקפיד על רמותיו התקינות בדם. למידע נוסף על קואנזים Q10: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=225&ArticleID=817 אני מזמינה אותך לשוב אלינו לשאול שאלות ולשתף אותנו בהרגשתך הכללית לאחר מספר שבועות של נטילת Q10. כל טוב והרבה בריאות, הדר

26/12/2008 | 21:07 | מאת: שלומית

שלום, זכור לי ששמעתי שיש רופאים הטוענים שלא הוכח בשום צורה שהיא שנטילת קואנזים Q10 מועילה למניעת בעיית לב או כל דבר קרוב לכך. לאור מה שכתבת, האם יש לך קישור למחקר שהוכיח זאת? ואם מתברר שרמת הקואנזים הנ"ל תקינה, והאדם נוטל סטטינים, האם בכל זאת המלצתך לנטילה של התוסף ? שהרי כל מה שמיותר לכאורה, יכול גם להזיק ?! תודה

16/04/2009 | 19:31 | מאת: חיים קו סומט

שלום הגעתי לאתר בטעות , תוכנו מעניין אותי,אודה להיות חלק מהפורום ולקבל מידע, כיצד נכנסים אליו וכ"ו. תודה