זרעי פשתן

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

07/03/2011 | 19:51 | מאת: מרית

האם ידוע לך על תופעות של אלרגיה לזרעי פשתן. בשלושה חודשים האחרונים התחלתי לקחת 2 כפיות פשתן טחון ואני מרגישה תופעות מוזרות שאולי נובעות מאלרגיה לפשתן.יתכן כמובן שזה בא מסיבות אחרות. תודה

08/03/2011 | 10:42 | מאת:

מירית שלום , לא ידוע לי על תופעות של אלרגיה לזרעי פשתן ,אולם אלרגיה היא תגובה חיסונית לא צפויה ולא רצויה של הגוף לחומרים שבדרך כלל אינם מעוררי מחלות ולכן יכול להיות שבמקרה שלך פשתן גורם לך לאלרגיה בעוד שלאנשים אחרים הוא אינו גורם לאלרגיה. יחד עם זאת ישנם אנשים שזרעי הפשתן יכולים לגרום להם לרגישות המתבטאת בקשיי עיכול כגון גזים, נפיחות בבטן ואי נוחות כללית במערכת העיכול . כדי להינות מהיתרונות התזונתיים והבריאותיים של זרעי הפשתן, יש צורך לטחון את הזרעים. הקליפה הקשה מקשה על מערכת העיכול לפרק את הזרעים וללא טחינה, הם יוצאים שלמים בצואה ורכיבי התזונה שבהם לא נספגים בגוף. חשוב לקנות זרעים שלמים ולטחון בסמוך למועד האכילה. לא מומלץ לקנות זרעים טחונים! השמן בזרעי הפשתן רגיש מאד ומתקלקל במהירות עקב חשיפה לאור, לחום ולחמצן. הייתי ממליצה לטחון כל פעם כמות קטנה בסמוך למועד האכילה. הייתי ממליצה לך לנסות להוריד את זרעי הפשתן למשך כשבוע ולראות האם התופעות נעלמות ולפעול בהתאם. אשמח לענות לכל שאלה נוספת , איילת בש .