חוסר בויטמין די

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

03/02/2011 | 07:17 | מאת: אבי 331

עשיתי בדיקות דם וכל התוצאות תקינות חוץ מוויטמין די שהערך יצא בבדיקה 56.3 והסידן בערך נורמה תקין (9.20) אציין שאני נוטל ויטמין די בטיפות של חברת אלטמן כבר למעלה מחצי שנה כ-1600 יחב"ל ליום בממוצא. מה יכולות להיות הסיבות לחוסר, לאור העובדה שכל הערכים האחרים כן יצאו תקינים?

03/02/2011 | 11:03 | מאת:

אבי שלום , הסיבות לחוסר הספיגה של הוויטמין D יכולות להיות : 1. ספיגה לא יעילה בגלל בעיה במערכת העיכול , מחלות שונות אשר יכולות לגרום לתת ספיגה של השומן ובעקבותיו לירידה בספיגה של וויטמין D . 2. נטילה לא נכונה של התוסף-ויטמין D שייך למשפחת הויטמינים המסיסים בשומן (A,D,E,K) ולכן ההמלצה היא ליטול אותו עם ארוחה מעט שומנית על מנת לשפר את הספיגה שלו . ( לחברת סופהרב יש ויטמין D שמכיל רכיב שנקרא MCT שפותר את הצורך לקחת את הוויטמין יחד עם מזון שומני) . 3. משקל גבוה מאוד. אנשים שמנים זקוקים לרמות גבוהות יותר של ויטמין D .השמנה מזוהה עם רמות נמוכות של וויטמין D, כתוצאה מנטיית הוויטמין לשקוע ברקמת השומן כך שזמינותו הביולוגית קטנה . 4. שגיאת מעבדה . 5. תרופות שונות, למשל תרופות סופחות כולסטרול . אני ממליצה לך על ויטמין D 1000 יחב"ל טיפות , של חברת סופהרב המכילות ויטמין 3D טבעי בתוספת חומצת שומן צמחית (MCT) שמשפרת ספיגת הויטמין בגוף. הנחיות שימוש : 2-3 טיפות ביום . לקריאה על משפחת וויטמיני ה- D של חברת סופהרב : http://www.supherb.co.il/?CategoryID=206 אשמח לענות לכל שאלה נוספת , איילת בש

03/02/2011 | 14:44 | מאת: רועי

אני חושב שלא נותנים לויטמין D את הכבוד הראוי לו ואני מתכוון להחזיר עטרה ליושנה. ויטמין D זהו אחד הויטמינים החשובים ביותר הנמצאים אצלנו בגוף. אני לוקח כל בוקר ויטמין D (אני מעדיף את סולגאר מפני שהוא מופק משמן כבד דגים –שהוא היחיד המספק ויטמין D ממקור טבעי, עשיתי בדיקה לפני) זה חשוב כאין כמותו! חשוב ללכת לעשות בדיקות דם מקיפות ולבדוק חוסרים מדוייקים- לרוב רובנו חסר ויטמין D (שהוא אחראי בין היתר להחליף את תפקידה של השמש עבורנו, ויסות רמות הסידן בדם, פעילות תקינה של מערכת העצבים.. ועוד ועוד ועוד) מאחל בריאות לכולנו! אמן ואמן