שמן זית

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

07/01/2011 | 20:24 | מאת: אילן אילן

שלום, האם יש הגבלה בכמות צריכה של שמן זית לאדם שלוקח כדורים להורדת כולסטרול. תודה

09/01/2011 | 09:58 | מאת:

אילן שלום, שמן זית בריא מאוד ומומלץ לאנשים עם רמות כולסטרול גבוהות . שמן זית מסווג כשומן חד בלתי רווי מסוג אומגה 9 ( חומצה אולאית). חומצת שומן זו מסייעת להורדת כולסטרול הרע ( LDL) ולהעלאת הכולסטרול הטוב (HDL) ,תורמת להקטנת טרשת עורקים, הקטנת תנגודת לאינסולין ואיזון יתר לחץ דם. יש להעדיף שמן זית מסוג כתית מעולה בכבישה קרה עם 0.8% חמיצות או פחות מכך. 1 מ"ל של שמן שווה ל-9 קלוריות, כלומר 1 כף שמן (10 מ"ל) מכילה כ-90 קלוריות. מכאן , ששמן זית הינו מאוד בריא ומומלץ לצרוך אותו כחלק מהתפריט היומיומי, אך יש להתחשב בכמויות, במיוחד למי שנמצא בעודף משקל. הוא עשיר בקלוריות כמו כל שמן אחר ועל כן יש לצרוך ממנו במידה. כמו כן, אין מניעה לצרוך שמן זית יחד עם תרופות להורדת כולסטרול. אשמח לענות לכל שאלה נוספת , איילת בש