סוכרזית

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

25/12/2010 | 04:35 | מאת: קובי

מעוניין לדעת בצורה פשוטה בכמה סוכרזית כדאי לי להשתמש ביום כשמדובר על הסוכרזית בצורת אבקה שבאה בשקיות וסוכרזית שבאה בתור נוזל .מהו המינון המקסימלי והאופטימלי לשימוש בשניהם ליום אחד(כאשר אני משתמש בשניהם באותו היום) .אני רוצה רק להוסיף שמדובר עליי והכוונה לגבר בשנות ה30 לחייו כשמשקלו 66 קג .

26/12/2010 | 12:39 | מאת:

קובי שלום , בשוק ישנם ממתיקים מלאכותיים שונים הנבדלים ברכיב ההמתקה העיקרי שלהם . לרכיבי ההמתקה מסוימים מיוחסים תופעות לוואי וגורמים אשר חשודים בגרימת מחלות ונזקים בריאותיים . בין הרכיבים נמנים: ציקלמט,אספרטיים, אסולפםK ,סכרין וסוכרלוז .עבור כל ממתיק יש כמות מקסימלית המחושבת לפי קילוגרם משקל גוף. הרכיב העיקרי בסוכרזית הוא הסכרין .בעבודות מחקר על השפעות הסכרין, ראו שכיחות גבוהה של סרטן בשלפוחית השתן אצל חולדות ,אך הכמויות שניתנו היו עצומות יחסית לגודלן . המינון המקסימלי לצריכה יומית של סכרין הוא 2.5 מ"ג ל-1 ק"ג משקל גוף, כלומר אם אדם שוקל לדוגמא 70 קילו,הכמות המומלצת לסכרין ליום היא 175 מ"ג . אין בידי מידע מהי כמות הסכרין שיש בשקית/נוזל סוכרזית ועל כן אני מציעה לך להפנות שאלה זו לפורום המתעסק בנושאי תזונה. אני מאמינה כי בשמירה על אורח חיים בריא חשוב לשמור על איזון ולא להגזים בשום דבר . אני ממליצה לך להתנסות בממתיקים טבעיים כדוגמת סטיביה. הסטיביה מופקת מעלי צמח הסטיביה ,היא מתוקה מאוד ונטולת ערך קלורי. אשמח לענות לכל שאלה נוספת , איילת בש .