שאלה בקשר לשומן צמחי ולגבינות

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

12/12/2010 | 16:41 | מאת: תומר

אז ככה לאחרונה ראיתי תתוכנית כלבוטק. שם הסבירו שבמקרה שרשום ברכיבי המוצר במקרה הזה גבינה ורשום שומן צמחי זה בעצם תחליף גבינה לא גבינה אמיתית. השאלה שלי היא כזאת ראיתי בגבינות שרשוםם שמן צמחי . השאלה שלי אם שמן צמחי זה שומן צמחי כלומר בדיוק אותו דבר?

13/12/2010 | 12:39 | מאת:

תומר שלום , שמן צמחי הינו שומן במצב נוזלי העשיר בחומצות שומן בלתי רוויות לדוגמא: שמן זית, שמן קנולה, חמניות, תירס, שומשום, פשתן וכו'. יוצאים מן הכלל הם שמן הדקלים הקוקוס והקקאו, שלמרות שהמקור שלהם הוא מן הצומח הם מכילים כמות גבוהה של שומן רווי. שומן צמחי הנקרא גם שומן טראנס הינו שמן צמחי שעבר תהליך שנקרא הידרוגנציה, תהליך שבו השמן הנוזלי עובר הקשיה על-ידי הוספת מימנים. כששומנים עוברים הקשיה, הם הופכים לשומנים רווים: מוצקים למחצה בטמפרטורת החדר ולכן גם יציבים יותר ונשארים טריים זמן רב יותר. (מידע על תכולת שומנים אלו במזון ניתן למצוא בתווית המזון תחת השם "שומנים מוקשים" או "שומנים מוקשים חלקית"). חומצות שומן טראנס מצויות במוצרי מזון מעובדים כגון: מזונות קפואים, מוצרי מאפה תעשייתיים, חטיפים מלוחים, מתוקים ,מרגרינה ועוד. שומן הטראנס הינו שומן מזיק בשל היותו סינטטי והוא מגביר סיכון למחלות לב וכלי דם, מעלה את רמת הכולסטרול הרע (LDL) ומוריד את הכולסטרול הטוב (HDL), פוגם בתפקוד השומנים הבלתי רוויים החיוניים לגוף ומסכן את תפקוד התאים בגוף. מכאן ששמן צמחי אינו שומן צמחי ממנו יש לנסות להימנע לחלוטין. אשמח לענות לכל שאלה נוספת, איילת בש

16/12/2010 | 19:17 | מאת: תומר

תודה לך:)