אומגה 3

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

25/11/2010 | 12:06 | מאת: ערבה

האם זה נכון שמי שנוטל אספרין באופן קבוע צריך להימנע לחלוטין מאומגה 3? האם כמות של 3 אמפולות של אומגה 3 יכול לגרום לי נזק בגלל האספרין? זה נשמע לי קצת לא הגיוני כי אם הייתי אוכלת מנת דג שנחשב למשהו בריא גם בדג יש אומגה 3. אודה לתשובה

28/11/2010 | 13:18 | מאת:

ערבה שלום, לאומגה 3 אכן יש פעילות מדללת דם . כאשר נוטלים אומגה 3 בהחלט רצוי לנקוט משנה זהירות בשימוש עם תרופות אשר להם נודעת פעילות מדללת (לדוגמא קומדין) . אולם כאשר מדובר באספרין במינון של עד 325 מ"ג ביום אין הגבלה בנטילת אומגה 3 במקביל לתרופה כל עוד מתבצעת הפרדה של שעתיים בין נטילת תרופת המרשם לתוסף התזונה .מעל ל-325 מ"ג אספירין יש להגביל את צריכת האומגה 3 לעד 2 גרם ליום ולהיוועץ ברופא בנוגע לניטור כמות התרופה. לשם ההשוואה אומגה 3 950 מ"ג של חברת סולגאר שוות ערך למנת דג סלומון . על מנת שתגיעי למינון של מעל ל- 3 גרם של אומגה 3 ליום, יהא עלייך לצרוך לפחות 3 מנות דג סלומון ליום , מכאן שהסיכוי להגיע לדילול דם עקב צריכת דגים היא מזערית . אנו כחברה לא מצליחים להגיע לצריכה אופטימאלית של אומגה 3 מהתזונה ולכן ההמלצה היא לצרוך תוסף תזונה של אומגה 3 . אשמח לענות לכל שאלה נוספת , איילת בש