ויטמינים

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

05/11/2010 | 08:28 | מאת: ניק

בבדיקת דם האחרונה נתגלה חוסר בויטמין D התחלתי לקבל 2 כדורי ויטמין D ביום . כ"כ אני הייתי מקבל אומגה 3 פעם ביום . ברצוני להתחיל לקבל ויטמין E לצורך חיזוק האון הגברי . האם ניתן לקבל את שלושת הויטמינים ביחד בבוקר עם הנסקפה (בלי ארוחת בוקר)? אם לא אז מתי כדאי לקחת אותם ? תודה על תשובתך

07/11/2010 | 14:24 | מאת:

ניק שלום , ויטמינים ככלל מומלץ ליטול עם הארוחה או בסיומה לצורך ספיגה אופטימאלית ולא במקביל לשתיית קפאין. לקפאין יש נטייה להגביר את השיתון ולכן יכול לפגוע בספיגה של הויטמינים. ויטמין D וויטמין E הינם וויטמינים השייכים למשפחת הויטמינים המסיסים בשומן ולכן המלצתי היא לצרוך אותם עם ארוחה מעט שומנית על מנת לשפר את הספיגה שלהם. ארוחה שומנית יכולה להיות לדוגמא סלט עם שמן זית, טחינה, אגוזים וכדומה. אומגה 3 הינה חומצת שומן ואינה ויטמין. אך גם אותה מומלץ ליטול עם ארוחה מעט שומנית. ניתן לשלב בארוחה אחת את שלושת תוספי התזונה הללו אך כמו שציינתי יש ליטול אותם על קיבה מלאה. אשמח לענות על כל שאלה נוספת , איילת בש