שאלה חשובה

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

19/09/2010 | 11:41 | מאת: רותי

כשבתי הייתה בת 4 חודשים, גיליתי שיש לי כולסטרול בשמיים, מעל 300, כיוון שהנקתי אותה לא לקחתי תרופות לפי המלצת הרופא. קניתי בבית מרקחת מוריד כולסטרול ללא מרשם רופא, בדיעבד הסתבר שיש בזה גם סטטינים. לקחתי את זה שבוע תוך כדי הנקה בלעדית. היום בתי היא בת שנה, ואני תוהה אילו נזקים יכולים היו להיות לה מכך. מה צריך לבדוק אצלה. אני בחרדות איומות.

21/09/2010 | 13:39 | מאת:

שלום רב, ראשית אני רוצה להרגיעך כי בזמן ההיריון וההנקה רמות הכולסטרול עולות נוכח רמות האסטרוגן הגבוהות. לכן, מומלץ בתום תקופת ההנקה לבצע בדיקות דם כלליות ולדאוג לחזור לערכים הנורמליים. בכל מקרה, סטטינים הם קבוצה של תרופות אשר מורידות את רמות הכולסטרול אשר ניתנות במרשם רופא בלבד. קשה לי להאמין שהמוצר שרכשת ללא מרשם הכיל בתוכו סטטינים. אני ממליצה לך לגשת לרופא המשפחה ולהתייעץ איתו בנוגע למוצר שנטלת ולוודא איתו האם בטוח בתקופת ההנקה. אשמח לענות לכל שאלה נוספת, בריאות שלמה וחג שמח, דנה בר לבב