רמות HDL גבוהות

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

13/09/2010 | 19:57 | מאת: גחלת לוחשת

שלום רב, מדברים המון על רמות ה LDL מה שנקרא הכולסטרול הרע, אך מה לגבי ה HDL אני משערת שגם הוא ברמות גבוהות מידיי זה בעייתי. LDL=78 HDL=85.9 סה"כ כולסטרול 175. אודה לדעתך ועצתך.

14/09/2010 | 13:30 | מאת:

גחלת לוחשת שלום רב, ערכי הכולסטרול שלך מצוינים! הכולסטרול הרע צריך להיות נמוך מ-160 ,מומלץ נמוך מ-100 (אצלך 78), הכולסטרול הטוב צריך להיות גבוה מ 60 (אצלך 85.9) , כולסטרול כללי צריך להיות נמוך מ 200 (אצלך 175). HDL כולסטרול -high-density lipoprotein-הוא ליפופרוטאין שנישא בדם ומסלק כולסטרול מן הרקמות; הוא מגן מפני מחלת לב כלילית, ומכונה "הכולסטרול הטוב". רמה גבוהה מ-60 מ"ג/דצ"ל נחשבת בריאה. רמה גבוהה של HDL מפחיתה סיכון למחלות קרדיו-וסקולריות ולכן ככל שתהיה גבוהה יותר כך ההגנה יותר טובה. מקווה שהייתי לעזר. אשמח לענות על כל שאלה נוספת. בריאות שלמה עדי ישראל