רעילות אצה כחולה ירוקה

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

09/09/2010 | 22:53 | מאת: עופר

מה לגבי סכנת הרעילות של אצה כחולה ירוקה. שמעתי שהיא עשויה להכיל רעל קטלני. האם יש סיכון כזה בתוספים?

13/09/2010 | 14:29 | מאת:

עופר שלום, אצה כחולה-ירוקה עשויה להיות נגועה בסוגים אחרים, רעילים, של אצות (למשל זנים מיקרוציסטיניים) .מספר רעלנים מזנים מיקרוציסטיניים אלו של אצות עלולים לזהם את פריחת האצה כחולה-ירוקה, אם כי התופעה נדירה. הרעלנים הם מסוג אנטוקסין, סאקסיטוקסין ו-צילינדרוספרופסין. אני יכולה להתחייב אך ורק לגבי ניקיון של אצה כחולה ירוקה קומפלקס של סופהרב שמכיל אצה כחולה ירוקה, כלורלה וספירולינה. חומרי הגלם של מוצר זה נשלחו לאנליזות מעבדתיות (נוספות על אלו של הספק) בהן נמצא שחומרי הגלם נקיים מרעלנים אלו. לקריאה נוספת על אצה כחולה ירוקה קומפלקס של סופהרב: http://supherb.co.il/?CategoryID=176&ArticleID=142&sng=1 אשמח לענות על כל שאלה נוספת בריאות שלמה עדי ישראל