כולסטרול

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

22/08/2010 | 10:17 | מאת: מיכל

שלום רב, ערכי כולסטרול לאחר טיפול בלפיטור 40 מ"ר - לאחר אוטם. כולסטרול הרע 54.5 וכולסטרול הטוב 40.6 וצדליגרמים 80. הכולסרול הטוב נמוך. שאלתי היא האם קריטאנין 1.2 לגבר בן 50 ומשקלו 65 ק"ג. אכילת קטניות שעועית, עדשים, אגוזי המלך יכולה להיות בעיה מבחינת הכליות (ע"מ להוריד את הכולסטרול). בתודה

22/08/2010 | 15:28 | מאת:

מיכל שלום רב, ראשית אני שמחה לשמוע שאת מתעניינת במטרה לשמור על אורח חיים בריא ונכון. הכולסטרול הרע צריך להיות נמוך מ-100 (אצלך 54.4), הכולסטרול הטוב צריך להיות גבוה מ 60 (אצלך 40) , הטריגליצרידים צרכים להיות נמוכים מ 150 (אצלך 80) וכולסטרול כללי צריך להיות נמוך מ 200. כמו כן בודקים גם את היחסים בין סוגי הכולסטרול. יחס של עד 1:3 נחשב עדיין תקין. הטווח התקין של ערכי הקראטינין נשמר בטווח צר למדי: 0.6-1.2 מיליגרם לדציליטר ולכן אני לא רואה שום בעיה עם תזונה ששומרת ותומכת בכולסטרול גבוה כמו קטניות ואגוזי מלך. בכל מקרה עלייה מהירה בקריאטנין יכולה להיקשר עם מצבים שונים כמו התייבשות, שימוש יתר של משתנים, חסימת דרכי השתן עקב הגדלת הערמונית ומחלות דלקתיות של הכליה. עלייה איטית של הקראטינין לאורך שנים יכולה לנבוע ממחלות כרוניות כמו סוכרת, יתר לחץ דם, מחלות דלקתיות כרוניות של הכליות ומחלות תורשתיות שונות. האם את שואלת את שאלתך כי קיימת בעיה בתפקודי כליות? אשמח לענות על כל שאלה נוספת, בריאות שלמה ושבוע מצוין, עדי ישראל סולגאר-סופהרב