ניאצין

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

07/08/2010 | 11:15 | מאת: יעל

במוסף "זמנים בריאים" (ידיעות אחרונות) שהתפרסם ביום ראשון 1/8/10 , כתב ד"ר ג'לאל אשקר, מנהל מחלקה לרפואה דחופה, במרכז רפואי הלל יפה, שהניאצין מעכב יצירת כולסטרול רע בכבד, ושנטילתו לאורך זמן עלולה להיות בעלת אפקט שלילי. איזה מינון צריך לקחת? כמה זמן? ומהו האפקט השלילי?

15/08/2010 | 10:59 | מאת:

יעל שלום, לניאצין, כמו להרבה תוספי תזונה אחרים יכולות להיות תופעות לוואי במינונים הגבוהים מהמינונים המומלצים. אין כל חשש בנטילת ניאצין במינונים של 200 מ"ג, 2-3 טבליות ביום למשך 3 חודשים כפי שאני ממליצה פה בפורום, כמובן שהמינון נקבע לפי ערכי הכולסטרול. לאחר 3 חודשים, מומלץ לעשות הפסקה ולעשות בדיקת דם חוזרת, ברוב המקרים, אם מקפידים גם על תזונה ופעילות גופנית ירד הכולסטרול ואז ניתן גם לרדת במינון הניאצין. לניאצין מתלווה תופעת הבעירה הנמשכת לרוב עד 20 דקות ומתבטאת בגל חום בפנים. על כן אני ממליצה להשתמש בתוסף הנקרא NFN – Non Flash Niacin – ניאצין ללא תופעת בעירה של חברת "סופהרב": http://www.supherb.co.il/?CategoryID=206&ArticleID=191&sng=1 בריאות שלמה ושבוע טוב, הדר