ויטמינים וחרדה

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

20/07/2010 | 11:12 | מאת: מעיין

שלום רב אני סובלת מחרדה ורוצה להעזר בויטמינים שאוכל לקחת יום יום ללא חשש של עודף בגוף או לעשות נזק כלשהו אני נעזרת מידי פעם בקלונקס 0.5 או חצי מזה כמובן באישור רופא כי תרופות פסיכיאטריות לא עושות לי טוב כלל! אני לוקחת כל יומיים כדור ויטמין סי ואקנה עכשיו אומגה3 להתחיל לקחת אמרו לי גם לקחת כל יום ויטמין בי קומפלקס האם זה בסדר לקחת את כל זה? האם אין סיכון של עודף ויטמין סי ובי קומפלקס? יש משהו אחר שאתם מציעים לי לקחת? בבקשה אל תגידי לי לאכול מזון ופירות במקום ,כי אנילא אכלנית גדולה ולא יכולה להקפיד על בשר פירות וכו.... תודה מראש!

24/07/2010 | 09:00 | מאת:

מעיין שלום, יש תוספים שונים המסייעים לטיפול בחרדה (כמו למשל חומצת האמינו GABA) אך לא ניתן ליטול אותם במקביל לקלונקס. אני בהחלט ממליצה לך להמשיך ליטול B קומפלקס 100 מ"ג, כמוסה אחת ביום או 50 מ"ג פעמיים ביום. ויטמיני B תומכים בפעילות מערכת העצבים ומסייעים להתמודדות עם מתח ולחץ, כמו כן יש להם השפעה מרגיעה. ויטמין C יש ליטול כל יום ולא כל יומיים. במינון של 500 – 1000 מ"ג ליום. בנוגע לאומגה 3, מומלצת אומגה "950" של סולגאר מכיוון שלה יש חומרים פעילים (EPA+DHA) במינונים הגבוהים ביותר. חוסר של אומגה 3 נמצאה אצל אנשים הסובלים מחרדה, ההשפעה המיידית ביותר בנטילת אומגה 3 מתבטאת בשיפור מצב הרוח, הרגעה, מניעה או הקלה של מצבי חרדה ודיכאון. אין סיכון בנטילת אומגה 3, ויטמין C וויטמיני B באופן קבוע. ויטמיני C ו B יוצאים בשתן ולא נאגרים בגוף. אומגה 3 היא חיונית לנו מאוד אך אנו לא מייצרים אותה בגוף ועל כן אנו יכולים לקבל אותה רק מהמזון או מתוספי התזונה. לצערי אנו לא אוכלים מספיק מזונות המכילים אומגה 3 (טונה, מקרל, הליבוט, סול, סלמון, אגוזי מלך, זרעי פשתן) ולכן תוספי תזונה הם הפיתרון. בריאות שלמה, הדר