האם רשלנות?

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

09/03/2009 | 21:18 | מאת: חיים

אבי עבר ניתוח פרוסטטה לפני 12 שנה. ב-8-9 שנים האחרונות הוא סובל מלחץ תמידי בשלפוחית וריצה לשירותים כל 20 דקות (ללא הגזמה). הוא מתעורר מדי לילה 4-5 פעמים. בשנים האחרונות הוא רץ בין רופאים ומטפלים אלטרנטיבים שלא פתרו את הבעיה. לפני כשבוע התגלה שהשלפוחית שתן שלו גדלה פי 4 מהממוצע והוא נאלץ לעבור טיפולים למניהם. בקיצור - התגלה שבניתוח לפני 12 שנה המנתחים "שכחו" כנראה חתיכת בשר שהפריעה למתן השתן. במידה והיו עולים על זה אז או במשך השנים היה נמנע מאבי קשיים רבים שאלתי האם יש כאן קייס? והאם עבר זמן רב מדי להגיש תלונה?

09/03/2009 | 21:57 | מאת: עו"ד ד"ר תמיר גורן

חיים שלום, אם אכן היתה רשלנות בניתוח, הגיוני שכל הסימפטומים שתארת היו מופיעים מיד לאחר הניתוח, ולא 3-4 שנים לאחר מכן, אך שאלת הרשלנות היא שאלה שעל מומחה אורולוג לענות עליה, לאחר בדיקת אביך והתיעוד הרפואי. ואולם, גם בהנחה שאכן היתה רשלנות בניתוח, הרי חלפו מאז הניתוח, כלומר מיום קרות הנזק, 12 שנה, כאשר הגבול הוא 10 שנים. בנוסף, הנזק התגלה כבר לפני 8-9 שנים, כאשר הגבול מיום גילוי הנזק הוא 7 שנים. מכאן, שעל פניו אכן התביעה התיישנה. בברכה, עו"ד וד"ר (רפואה) תמיר גורן M.D, LL.B עורך דין ורופא מומחה בגינקולוגיה ויילוד תביעות רשלנות רפואית בכל ענפי הרפואה

מנהל פורום רשלנות רפואית