שימוש בתרופה שלא לצורך

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

22/05/2012 | 10:50 | מאת: רוני

ד"ר אבי רובישטין עו"ד שלום רב, בהתאם לתשובתך אני מחדדת את השאלה: קיבלתי תרופת ראולין מס' פעמים לקראת אנגיוגרפיה (נמק באצבע) ברגלים שהתבטלה. פנימאי שבדק רק שלושה ימים לאחר האישפוז קבע: צריך לטפל בבצקות הקשות ברגלים ובכבד הגדוש, קודם להליך אציין כי: - עד לבדיקה זו, נבדקתי ע"י פנימאי רק במיון - בעיותי ברגלים ובכבד היו ידועות לרופאים. - אני סובלת מאי ספיקת כליות. האם זו רשלנות רפואית?

22/05/2012 | 11:11 | מאת: עו"ד ד"ר אבי רובינשטיין

רוני שלום וברכה, לצערי, אין די בפרטים שמסרת על מנת לחוות דעה האם מדובר ברשלנות. הדברים אינם ברורים ופשוטים. שאלת קיומה של רשלנות תלויה למעשה בשאלה האם הטיפול שניתן לך היה טיפול סביר בהתאם לפרקטיקה הרפואית המקובלת והראויה; וגם אם הייתה התרשלות עולה השאלה האם נגרם נזק שניתן לכמת אותו. מומלץ לפנות לעו"ד המתמחה בתחום על מנת שיוכל לפנות ולהוציא את כל התיעוד הרפואי הרלוונטי ועמו יוכל להיוועץ עם רופא מומחה מתאים בשאלת טיב הטיפול שניתן לך. בברכת בריאות שלמה, ד"ר אבי רובינשטיין, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית