נקז לבית החזה

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

15/05/2012 | 15:48 | מאת: אבא

אבא אושפז בביה"ח לאחר אירוע מוחי שפגע בבליעה. נאמר לנו כי כתוצאה מאספירציה הוא שאב את תוכן הקיבה לריאות מה שגרם לדלקת ריאות. לאחר שבועיים בהם היה נתון במצוקה נשימתית קשה הוא הונשם ועבר ובוצע טראכאוסטומי. הוא היה עירני מזהה ומצבו היה יציב. נאמר לנו כי היה לו אבצס בריאות ובצילומים שבוצעו זה החמיר. הוחלט לבצע להחדיר נקז לבית החזה. הנקז הוחדר ולאחר יום שבו לא נוקז כלום הוצא ולאחר יומיים הוחדר שוב נקז. מרגע החדרת הנקז הראשון מצבו התדרדר מאד עד פטירתו (לחץ הדם ירד והדופק עלה ל- 135 בדקה). מה דעתכם?

16/05/2012 | 09:16 | מאת: עו"ד ד"ר אבי רובינשטיין

שלום רב, אנו משתתפים בצערך על מות אביך. בשאלה אין די פרטים ולא ברורה סיבת הפטירה. העובדה כי מרגע החדרת הנקז החלה הידרדרות במצבו אינה מספיקה על מנת לקבוע כי הייתה רשלנות. כדי לבחון קיומה של רשלנות, מומלץ לפנות לעו"ד המתמחה בתחום הרשלנות הרפואית. הוא יפעל להוצאת כל התיעוד הרפואי הרלוונטי מבית החולים ובאמצעותו יוכל לפנות להתייעצות עם רופא מומחה בתחום על מנת שיחווה דעתו בשאלה האם הטיפול היה על פי הפרקטיקה הרפואית הראויה והמקובלת או שמא הטיפול היה רשלני. בברכה, עו"ד ד"ר אבי רובינשטיין

מנהל פורום רשלנות רפואית