מום לב מולד,

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

05/05/2012 | 20:21 | מאת: אורית

שלום רב, נולדתי עם מום לב ובהיותי ילדה עברתי ניתוח לתיקון המום. בזמנו הרופאים אמרו לאימי שכאשר ארצה ללדת אצטרך להיות במעקב בנושא הנ"ל. בלידה הראשונה ילדתי את בני בכורי ללא בעיות לבביות. בלידה השניה הייתי מוגדרת כהריון בסיכון גבוהה ובהתאם נבדקתי ועברתי סקירות מיוחדות. מיד לאחר הלידה עוד בהיות בבית החולים נתגלה מום לבבי לביתי. לאחר כמה שנים בלידה השלישית היה ידוע לכל הרופאים המקרה וגם כאן הייתי במעקב והוגדרתי כהריון בסיכון גבוהה. לצערי גם לאחר הילדה השלישית נתגלה מום זהה ללידה השניה. כיום שני ילדי הם אחרי ניתוח לתיקון המום הלבבי ונמצאים במעקב מחלקת מכון הלב. הייתי מועניינת לדעת אם היתה כאן רשלנות ויש עילה לתביעה. בברכה ובתודה מראש.

06/05/2012 | 15:35 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

אורית שלום רב, אין בשאלתך די פרטים על מנת לענות לגופו של עניין. ככלל, יש לבחון האם את המום המסוים ניתן היה לאבחן במהלך ההריון באמצעות סקירות או אקו לב עובר (אקו קרדיוגרפיה עוברית). שאלה נוספת היא, האם יידעו אותך אודות האפשרות לבצע בדיקות מסוג זה. לכאורה, אם רופאיך לא ידעו אותך על האפשרות לבצע בדיקות אלה או לחלופין הופנית לביצוען ונבדקת, אך לא נתגלו המומים, ייתכן ומדובר ברשלנות. יחד עם זאת, אם מדובר במום שניתן לתקן בניתוח - כפי שאף את עברת בילדותך - הרי שתעלה השאלה האם במידה והיו מגלים את המום במהלך ההריון, היית שוקלת לבצע הפסקת הריון? - התשובה לשאלה חיונית זו, תכריע את הכף בתביעות רשלנות רפואית מסוג זה, המכונות גם "הולדה בעוולה". בברכה, עו"ד שמואל יקירביץ

מנהל פורום רשלנות רפואית