אי מתן טיפול בחולה אונקולוגית

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

19/03/2012 | 11:15 | מאת: אלה

שלום רב. לפני 4 חודשים גילו לסבתי (בת 91) גידול סרטני בצוואר מסוג SCC וזאת לאחר עיכוב של חודש שבו לא נשלחה הבדיקה הדחופה ממרפאת מומחים של אף אוזן גרון היכן שסבתי מטופלת. את הFNA לקח רופא מתמחה מבית חולים כרמל,. רק לאחר 3 שבועות נתקבלה התשובה לאחר קבלת התשובה הטיפול היחיד שסבתי קיבלה הוא כדור נגד כאבים. לאחר כשבועיים מקבלת התשובה נשלח מכתב בו מזמנים את סבתא שלי לייעוץ במחלקת אף אוזן גרון שבבית חולים כרמל. בייעוץ הסבירו לה שיש כמה אופציות: אחת ניתוח (שלאור גילה, מחלות רקע וכו' אינו בר סיכויים), השניה הקרנות והשלישית כימותרפיה. הם הוסיפו לציין כי הביופסיה שנלקחה אינה מספיקה וכי יש צורך בלקיחת ביופסיה נוספת. לצורך הביופסיה השניה נאמר לה להגיע לאשפוז של יומיים במחלקה. כעבור שבוע הגיעה סבתי לאישפוז ונלקחה ממנה ביופסיה נוספת. כמובן שהיה עליה להמתין עוד 3 שבועות עד לתוצאות הבדיקה. משנתקבלו התוצאות (לפני שבועיים) נשלחה שוב הודעה שעל סבתי לגיע ל"ועדת טרום ניתוח" כשהמועד שלה היה היום (18.3.12) . בועדה , שנכחו בה פרופ' המחלקה ורופאים בכירים , נאמר לתדהמתינו שגם הביופסיה השניה לא היתה מספיקה!!! ועליה להתאשפז מחר לעוד יומיים של לקיחת ביופסיה! איך יכול להיות מצב כזה?? זה לא תקין! טעות פעם אחת אפשר להבין...אבל פעם שניה??! סבתי עוברת תקופה קשה של כאבים קשים מנשוא..וכל מה שהם נתנו לה בכל החודשים הללו זה אופטלגין נוזלי וארקוקסיה! איך רופאים בכירים מתנהלים בצורה כזו??! הם יכלו , מרגע האבחנה, להתחיל סדרה של הקרנות, אבל אף אחד לא עושה כלום! בכל החודשים הללו שהיא לא מטופלת הגידול עלול להתפשט ופשוט לא אכפת להם...אין לי אפילו למי להתלונן על הרשלנות הזו כי לא עונים בשום מקום...לא בהנהלת בית חולים כרמל , לא בפניות הציבור של כללית...אני ממש אבודה! סבתי זקוקה לעזרה דחופה ואין מי שיעזור! בבקשה תעזרו לי....

20/03/2012 | 10:50 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

אלה שלום רב, ראשית, אנו ממליצים לך לפנות עם המקרה של סבתך לפורומים רפואיים, שם וודאי יוכלו לייעץ לך כיצד ניתן לזרז ולייעל את הטיפול עצמו. לגופו של עניין, הרי שבהחלט ייתכן שבדיקת ה-FNA לא תספק אבחנה מספקת וייתכן שגם הביופסיה השנייה. בכל מקרה, חשוב לדעת כי גם לאבחנה מדויקת של הגידול חשיבות רבה, על מנת שהטיפול יהיה מהיר ויעיל ככל הניתן. אנו מאחלים לסבתך בריאות שלמה. בברכה, עו"ד שמואל יקירביץ

מנהל פורום רשלנות רפואית