crps

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

04/03/2009 | 22:40 | מאת: טימור

לפני 11 חודש שברתי את היד... הרופאים לא הבחנו את זה בהתחלה . כלומר בפעם הראשונה שהייתי במיון עשו לי צילום והחליטו שאין לי כלום ושמו לי תחבושת רגילה כאילו יש לי שריטה או פצע פתוח... לאחר שבוע של יסורים התנפחות והתכחלות של היד חזרתי למיון.. הרופאה שעשתה לי את הצילום בפעם השניה אמרה לי שיש לי שבר שאני יגש מהר לאורטופד במיון, שהגעתי אליו הוא החליט שאין לי שבר ושם לי תחבושת מרופדת. היד המשיכה להתנפח להכחיל והכאבים היו מטורפים...חזרתי בפעם השלישית למיון . האורטופד שהיה בבית החולים באותו זמן הסכל על אותו צילום והחליט שצריך לגבס אותי.. הואשם לי את הגבס לוחץ מדי... הגעתי למצב שהגבס לא זז גם שניסית להוציא אותו מהיד.. הגעתי לבדיקה נוספת בחר"פ ב"ש ושם החליפו לי את הגבס בסד גבס... נשלחתי למומחה כף יד שגילה שהתפתח לי CRPS ביד... ומאז אני סובלת מCRPS קשה ביד... חוץ מהכאבים העזים שיש לי גם אין לי תזוזה באצבעות ובשורש כף יד.. אשמח לדעת אם בסיפורי העצוב יש רשלנות רפואיות....

05/03/2009 | 11:06 | מאת: עו"ד ד"ר תמיר גורן

טימור שלום, לפי תאורך, מדובר בהתרשלות בגילוי השבר, שגרמה לאבחנה מאוחרת על ידי שני הרופאים הראשונים שטיפלו בך, במקרה של הרופא השני גם לאחר שהיתה אבחנה של הרנטגנולוגית אשר הוא בחר כפי הנראה להתעלם ממנה. יתכן גם שהיתה התרשלות בקיבוע השבר, על ידי יצירת קיבוע הדוק מידי שחייב החלפתו בסד גבס. ברור גם, שקיים נזק - CRPS (פגיעה כרונית הנובעת מפגיעה עצבית, ומתבטאת בכאב, בצקות, קישיון מפרקים, שינוי טמפרטורה בגפה הפגועה ועוד). יחד עם זאת, כדי לזכות בתביעת רשלנות רפואית, לא די להצביע על התרשלות ועל נזק. יש צורך גם להראות קשר סיבתי ביניהם. במקרה שלך, הדבר כלל לא ברור, שכן הסינדרום עלול לקרות כתוצאה מהפגיעה הראשונית, ולאו דווקא מהאיחור באיבחון או מהקיבוע הלקוי. בכל מקרה, לצורך הוכחת כל יסודות עוולת הרשלנות, כלומר קיום ההתרשלות בטיפול, קיום הנזק, וקיום קשר סיבתי ביניהם, יש צורך בחוות דעת אורטופד מומחה. בברכה, עו"ד וד"ר (רפואה) תמיר גורן M.D, LL.B עורך דין ורופא מומחה בגינקולוגיה ויילוד תביעות רשלנות רפואית בכל ענפי הרפואה

מנהל פורום רשלנות רפואית