האם מדובר ברשלנות רפואית?

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

06/01/2012 | 10:00 | מאת: דניאל

שלום רב, הנני בחורה צעירה שמתלוננת מזה כשנתיים על קשיים בהתרוקנות, לחץ בשלפוחית השתן, קושי בקיום יחסי מין וכו'. הייתי אצל רופאים רבים ולבסוף גם פניתי לרופא פרוקטולוג מומחה שעובד באיכילוב עם צוות שמומחים לבעיות ברצפת האגן. שלחו אותי לשתי בדיקות שיצאו תקינות ועל אף שהתלוננתי שאין לי איכות חיים בגלל הבעיות הללו, לא ראו לנכון לערוך בירור מעמיק יותר ושלחואותי למומחה גסטרו שמתעסק עם "מעי רגיש". לאחר שהגעתי כמעט למצב של פיטורין מעבודתי (כל יום אני מתעוררת 4 שעות מוקדם יותר בשל בעיות ההתרוקנות הקשות), פניתי לרופא נוסף שהציע לי בדיקה יקרה ומקיפה יותר ושם גילו שיש לי צניחה של המעי הגס, הרקטום מוצר מאד, יש כיס ענק שלוחץ עליו ואני חייבת לעבור ניתוח. אין סוף לתסכול, לכספים שהוצאתי, לבדידות, לעובדה שנאלצתי לנסוע רק במוניות, לעלבון שכתבו לי באיכילוב בהפנייה שיש לי אפקט דיכאוני וכו', מבלי שתלונותיי נלקחו ברצינות הראויה! האם מדובר כאן ברשלנות רפואית? האם יש מה לעשות או שעלי להניח לזה? תודה רבה.

06/01/2012 | 12:57 | מאת: עו"ד בועז סילס

שלום דניאל, כפי שאת כותבת היית בטיפול אצל רופאים רבים.השאלה איך ניתן לפרש ולהוכיח את האמירה מצידך כי לא נעשה בירור מקיף היות בכל אופן עברת בדיקות רבות, והופנית למומחים.לא כל אבחנה שגויה או אבחנה שלא תואמת את מצבך הינה רשלנות. יחד עם זאת, אין להקל ראש בטענה כי תלונותייך לא נלקחו ברצינות הראויה.נקודה נוספת היא עניין הנזקים הזמניים והקבועים (אם בכלל) שנגרמו, כתוצאה מהעיקוב באבחנה. בתיקים המוגשים ברשלנות לבימ"ש, גם בגלל ההוצאות הכרוכות בכך, המדובר לרוב בנזקי גוף לצמיתות שנגרמו כתוצאה מרשלנות, שכן במקרים אלו הפיצוי הכספי הוא גבוה יותר. בכל אופן, יש באפשרותך לפנות ולקבל ייעוץ ראשוני מעו"ד המתמחה בתחום של נזקי גוף לצורך בדיקת המקרה יותר לעומק, לאחר שייבדק התיעוד הרפואי ויינתן משקל לאופי הנזק שנגרם לך. בברכה עו"ד בועז סילס

מנהל פורום רשלנות רפואית