ניתוח בטן במקום חוקן.- מבקשת תשובה דחופה

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

24/12/2011 | 08:25 | מאת: נילי

אמא הגיעה למיון עם עצירות קשה וכאבי בטן. ביקשנו חוקן פשוט אבל הרופא החליט שבגלל שבבדיקת ההדמיה אין ראיה מיטבית(לחולה אסור יוד)לעשות פתיחת בטן חוקרת. הניתוח היה מיותר כי זה לא הביא שום תוצאות. פתחו וסגרו בטן בלי שום התערבות.אחרי הניתוח החולה ניכנסה לשוק, קושי לנשום באופן עצמאי. כל הזמן היתה מחוברת למכונת הנשמה ואחרי חודש וחצי ניפטרה מחידקים של בית חולים שהאנטיביוטיקה לא יכולה להשמיד אותם. השאלות שלי: 1. האם אני יכולה לתבוע את הרופא על רשלנות רפואית? 2. האם אני חייבת ניתוח שלאחר המוות בשביל להוכיח רשלנות רפואית או שמספיק דו"ח פטירה של הבית חולים?

24/12/2011 | 19:45 | מאת: עו"ד בועז סילס

שלום נילי, כפי שכתבתי לך בעבר בפורום זה, דווקא לאור דברייך, ישנה חשיבות וצורך בהוצאת התיק הרפואי על מנת לגבש תביעה ברשלנות רפואית. מבחינה משפטית דו"ח ניתוח של בית החולים, מעיד ויכול להצביע על קשר סיבתי עובדתי בין הרשלנות לכאורה לבין הפטירה, ומכאן חשיבותו הרבה.ללא דוח כזה ישנו קושי מסויים להצביע על סיבת המוות ואלו הגיונם של דברים. יחד עם זאת, ישנן דוקטרינות משפטיות אשר בנסיבות מסוימות, יכולות לסייע ולגשר על חוסר בדוח ניתוח שלאחר המוות ובאמצעותן ניתן להוכיח את עילת הרלשנות. לפיכך, גם מסיבה זו, במידה ורוצים לשקול אפשרות להגשת תביעה, יש צורך בהוצאת התיעוד הרפואי מבית החולים. בברכה עו"ד בועז סילס בברכה עו"ד בועז סילס

מנהל פורום רשלנות רפואית