איבחון מאוחר של אוטיזם

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

12/12/2011 | 19:23 | מאת: נירית

בני בן ה 10 אובחן רק לפני שנה כלוקה ב PDD - אוטיזם בתפקוד גבוה. זאת למרות שמגיל שנתיים היינו איתו בהתפתחות הילד , אצל קלינאיות תקשורת, נויירולוגים, פסיכיאטרים, פסיכולוגים ורופאים התפתחותיים שאף אחד מהם לא איבחן אותו כראוי ולא ידענו מה יש לילד - דבר שמנע מהילד טיפול מתאים מילדות שהיה מקדם אותו מאוד. עכשיו מאוד קשה לו לגשר על הפערים שנוצרו בהתפתחות. האם יש לנו עילה לתבוע רשלנות רפואית מצד התפתחות הילד וקופת החולים?

12/12/2011 | 21:34 | מאת: עו"ד בועז סילס

נירית שלום רב, כיום כבר החל מגיל 3 וחצי ובוודאי מגיל 4 ניתן לחשוד ולאבחן אוטיזם, לכן מאוד תמוהה היעדר האיבחון הראוי שנעשה לבנך. אין עוררין כי היעדר טיפול בשנים הראשונות הקריטיות, מהווה חסך ופער שיהיה קשה לגשר עליו. בהחלט יש מקום לבדוק את המקרה לעומק . הנך מוזמנת ליצור קשר עם משרדנו. בברכה עו"ד בועז סילס

מנהל פורום רשלנות רפואית