שאלה

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

12/12/2011 | 10:42 | מאת: חגית

שלום רב! אמי מתגוררת במחלקת תשושי נפש בבית אבות.כתוצאה מנפילה בבית האבות היא שברה את צואר הירך ומאז היא מרותקת לכיסא גלגלים ולא תחזור ללכת עוד. לפני כן היא הלכה עם הליכון.מאז הנפילה עברו מספר חודשים, לא קיבלנו מבית האבות כל הסבר למה שהתרחש, לא ראינו כל דו"ח על המקרה, לא הוצגו לנו מסקנות או שינוי נהלים כתוצאה מהמקרה ובקיצור בית האבות ניער חוצנו מהעניין. גם ביום הנפילה התנהלות בית האבות הייתה תמוהה שכן הם חיכו כ-10 שעות לפני שפינו אותה לחדר המיון בטענה שלא היו בטוחים שאכן שברה משהו. האם יש מקום לתביעה על רשלנות? האם ניתן להוכיח במקרה כזה רשלנות? בתודה חגית

12/12/2011 | 13:20 | מאת: עו"ד בועז סילס

שלום חגית, יש מקום לברר לעומקם את נסיבות הנפילה של אימך כגון: כתוצאה ממה ארעה הנפילה? מה גרם לנפילה? עובדות אלו חיוניות לצורך גיבוש החלטה להגשת תביעה ברשלנות שכן, צריך לנסות ולבדוק כיצד בית האבות חרג מסטנדרט זהירות סביר ויצר סיכון בלתי סביר אשר גרם לנפילה של אמך. בנוסף, העובדה כי לא קיבלתם הסבר וכי לא נרשם דו"ח כמתבקש וכמתחייב מטילה על בית האבות אשמה אשר יצטרכו ליתן בגינה הסברים מדוע זה לא נעשה כפי שהדבר מתחייב, במיוחד כאשר אין לכם שום ידיעה ואולי אף לא יכולה להיות לכם ידיעה לגבי נסיבות הנפילה, במידה ואמך לא משתפת פעולה (נוכח אשפוזה במחלקת תשושי נפש). אין ספק שלאמך נגרם נזק והראיה היא כי כיום היא מתניידת בכסא גלגלים.הייתי עומד על קבלת הסברים מטעם בית האבות לתאונה שארעה, ולאחר מכן שוקל יחד עם עו" דאת כדאיות הגשת התביעה על כך הכרוך בכך. בברכה עו"ד בועז סילס

מנהל פורום רשלנות רפואית