האם מדובר ברשלנות ?

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

20/11/2011 | 11:00 | מאת: אורן

שלום, אימי כבת 60, נפגעה ושברה את הקרסול - הרגל גובסה למשך כחודש. לאחר כשבוע, עם הגעתה לביקורת במרפאות-חוץ של בית-החולים, הרופא החליט להחליף את הגבס. הפעם, גיבסו את הרגל בזווית בעייתית, שגרמה לכאבים. גם כשאימי התלוננה, נאמר לה שזה בסדר, וזו הזווית הנכונה. לאחר כיומיים של כאבים, נאלצנו לפנות שוב למיון - בבדיקה נמצא שהגבס אכן לא הונח בצורה נכונה, לחץ על אזור המפרק בקרסול, ויצר שם חסימה. החסימה הובילה לכאבים עזים, נפיחות ובסופו של דבר גם לפקקת של הוריד (DVT). בעקבות כך, אימי אושפזה למשך כשבוע - הורידו את הגבס והחלו בטיפול תרופתי (זריקות וכדורים) לדילול הדם. גם היום, כמעט חודש מהפציעה, עדיין עם גבס ומקבלת פעמיים ביום זריקות וכדורים לדילול הדם, מה שיכול היה להימנע, אם הטיפול בביקורת היה ראוי. שאלתי - האם יש מקום לתבוע את בית-החולים על רשלנות ועל עגמת-הנפש שנגרמה לאימי ? בבברכה.

20/11/2011 | 13:52 | מאת: עו"ד בועז סילס

אורן שלום, על פניו ישנה בעייתיות בטיפול שניתן לאמך במהלך החודש של הפציעה. יחד עם זאת, חשוב בסופו של יום לבדוק מה הנזק שנגרם ומה הנזק שייגרם לה לצמיתות כתוצאה מכך, אם בכלל. אני מציע לחכות שיורידו את הגבס לראות האם השבר התאחה כראוי? האם הפקקת טופלה כמצופה? ומה ההשלכות לעתיד.זאת , ללא קשר לעוגמת נפש שאכןנגרמה כבר,ובעניין זה אני מבקש לציין נקודה נוספת שעלתה משאלתך. בשאלתך ביקשת לבדוק ספציפית לגבי זנק בגין עוגמת נפש. גם כאשר תובעים ראש נזק אחד יש להוכיח התרשלות של הצוות הרפואי כמו בכל תביעה ברשלנות רפואית. אך, כאשר הנזק הוא עוגמת נפש בלבד, לרוב הפיצוי הוא לא גבוה בהשוואה לתביעות שבהן נזק של עוגמת נפש מתווסף לראשי נזק נוספים ולא כנזק בלעדי. את זאת יש להביא בחשבון במסגרת השיקולים טרם הגשת תביעה לבית המשפט, כמו גם את כל ההוצאות הנלוות להגשת תביעה שכזו כאשר הנזק הוא עוגמת נפש בלבד. בברכה עו"ד בועז סילס

20/11/2011 | 15:21 | מאת: אורן

מנהל פורום רשלנות רפואית