חשד לרשלנות רפואית באסף הרופא

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

06/10/2011 | 13:16 | מאת: קרן

שלום רב ! שמי קרן ואני בת 22. לאחרונה התעורר חשד כי חליתי ב-DVT היא הפקקת. בעקבות כאבים אורטופד הפנה אותי למיון אסף הרופא בהוראה לבצע בדחיפות בדיקת דופלר לשוק שמאל, שם החלו הכאבים. מיד לאחר הוצאת ההפניה פניתי לאסף הרופא, וכארבעים דקות לאחר הבדיקה נאמר לי שאין סימנים לפקסותאקת, ושחררו אותי עם המלצה לפיזיוטרפיה בלבד. לאחר כשבוע פניתי לרופאת המשפחה שלי לעדכנה בתוצאות, והיא מצידה הפנתה אותי לבדיקת דופלר חוזרת בבי"ח אסותא מכבי, הפעם לשתי הרגליים, שוק וירך. הסיבה להפניה חוזרת לטענתה הייתה על מנת להסיר את הספק, כיוון שפקקת עלולה להוות סיכון אף גדול באם לא מטפלים בה בזמן. מתוצאות בדיקת הדופלר באסותא עלה, שאכן יש פקקת ורידית עמוקה בשוק רגל שמאל, אותה הרגל שעברה את אותה הבדיקה באסף הרופא, שם נאמר לי שאין כל פקקת. החסימה הוירידית העמוקה הנראית בצילומים היא באורך כחצי שוק, מה שאומר שאין זה תהליך שהחל לפני שבוע, מה גם שהכאבים החלו כחודש לפני כן. האם יש מקום לתביעה על רשלנות רפואית מצד אסף הרופא ? תודה רבה,קרן.

06/10/2011 | 13:37 | מאת: עו"ד בועז סילס

שלום רב, ראשית, כל הכבוד לרופאת המשפחה שלך אשר ששלחה אותך לבדיקה חוזרת. בשל כך,אובחנת תוך פרק זמן קצר ביותר ממועד הבדיקה הראשונה באסף הרופא, ובוודאי קיבלת ואת מקבלת טיפול מתאים ובזמן (שזה חיוני ביותר בכל הנוגע לפקקת). בשל כך נמנע נזק אשר יכול היה להיות משמעותי.נכון ביה"ח לא איבחן את הפקקת אולם כפי שציינתי, נשלחת לבדיקה חוזרת תוך פרק זמן קצר וכיום את מטופלת. בברכה עו"ד בועז סילס

מנהל פורום רשלנות רפואית