אובדן כושר עבודה

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

04/10/2011 | 22:27 | מאת: יוסי

שלום רב. בעקבות פציעה (בתאונת ספורט)שנגרמה לי בברך וכתוצאה ממנה נקרעה לי רצועה קדמית צולבת (קרע מלא) וישנה פגיעה במניסקוס(ממצאי MRI) אני סובל מבריחות פתאומיות של הברך שעשיות לגרום להחרפת הפציעה,פציעות נוספת(כתוצאה מנפילה לדוגמה וכו...). כעת אני מטופל בטיפולי פיזותרפיה לחיזוק המקום. רופא אורטופד מטעם קופת חולים ממליץ לי על ניתוח והפנה אותי למומחה בפציעה זו. לצערי בעקבות הבעיות במערכת הרפואית התור לרופא המומחה הוא רק בנובמבר וכעת אני בין הפטיש לסדן. הביטוח מהעבודה דורש אך ורק אישור רופא תעסוקתי על אי יכולת לעבוד. רופא תעסוקתי שראה אותי אומנם ראה למראית עין שאני הולך קצת והכל טוב ויפה אבל אינו יודע מה עובר עליי מעבר להליכה(הבריחות,הנפילות,אי יכולות לרדת לעלות מדרגות וכו...) בסוג העבודה בה עבדתי לפני הפציעה ואליה אני גם מעוניין לשוב יש צורך בביצוע כל הפעולות הן פיזיות והן פקידותיות אך אין אפשרות לאחת מהן בלבד.(לדוגמה רק עבודה פקידותית). נשאלת השאלה האם על סמך הממצאים הנ"ל ואי מומחיותו של רופא תעסוקתי בסוג פציעה זה הוא רשאי להמליץ לי לחזור לעבודה?(בזמן שהוא ראה כבר המלצה של אחד מהאורתפדים לניתוח,והמנתח עצמו הוא רק בנובמבר). לא מן המתבקש הוא לפחות להמתין לחוות דעת הרופא המנתח? אם אכן אני חוזר לעבודה ונפצע שוב כתוצאה מאותה ברך פגועה,האם אני יהיה מבוטח עדיין בביטוחי הפרטיים והאם אוכל לתבוע את ביטוח לאומי לאובדן כושר עבודה(או שיטענו שזה כתוצאה מהפגיעה הטריה שעדיין לא טופלה סופית)? האם אוכל לתבוע את קופת חולים על רשלנות רפואית(על כך שהחזירו אותי לעבודה לפני סיום טיפול)? לסיכום: לי ברור שאינני יכול לחזור לעבודה,אולי חלק מהעבודות אני אכן יהיה מסוגל לבצע (הפקידותיות)אבל לא את כל העבודות(הפיזיות)ולכן לא אוכל להמשיך בעבודתי הנוכחית(עד אשר העבור ניתוח ושיקומי יהיה באופן סופי)ורצוני הוא אכן לחזור לאותו מקום לאחר השיקום. מה האפשריות שעומדות בפני כנגד ההחלטה הטמועה של הרופא התעסוקתי? בתודה יוסי

04/10/2011 | 23:08 | מאת: עו"ד בועז סילס

שלום רב, על אף שלא כתבת מה רופא התעסוקתי המליץ לך בדיוק (אני מניח להפחית את שעות העבודה ו/או עבודה ללא מאמצים ניכרים) אני יכול לייעץ לך לפעול במספר מישורים: תחילה, מדובר בתאונת ספורט ולגבי הביטוח הלאומי אתה יכול לקבל דמי תאונה למשך תקופה מוגבלת בתנאי שתראה כי היית באי כושר במשך תקופה זו ובתנאי שלא ניתנו לך ימי מחלה או תשלומים ע"י המעביד בגין אי כושר (להבדיל מפגיעה בעבודה עפ"י הביטוח הלאומי). לגבי הביטוחים הפרטיים שלך, תלוי מה כתוב בפוליסה ומה התנאים כגון: האם וממתי משולמים לך תגמולים בגין אי כושר, ובמידה ונגרמה לך נכות מה שיעור הנכות אשר בגינה משולמת לך גימלה וכו'.כרגע אני מבין שלא ניתן לך אישור מרופא תעסוקתי להיעדרות מעבודה ולכן אתה לא נמצא בתקופת אי כושר מלאה. לעניין זה הייתי ממליץ לך לנסות ולבקש להקדים את התור למומחה מחודש נובמבר ובמקביל לקבוע מעכשיו תור לרופא התעסוקתי, על מנת שתוכל לחזור אליו עם ההמלצה של אותו רופא מומחה. במידה והתור למומחה לא יוקדם קח בחשבון אפשרות כי במילא עד שתקבל תור נוסף לרופא התעסוקתי, זה לא יהיה לפני נובמבר. חשוב שתבין כי לתור הבא של המומחה התעסוקתי תצטייד עם חוו"ד של מומחה בקשר למצבך, דבר אשר יכול להשפיע על החלטת הרופא התעסוקתי.לגבי רשלנות רפואית- בשלב בו אתה נמצא, אין טעם לדון בכך כי זה לא רלוונטי, אתה מתאר מצבים שאולי יקרו בעתיד ותרחישים שונים ולא עובדות. בנוסף, נוכח מצבך ועל אף חוות דעתו של המומחה התעסוקתי, ייתכן ובמקום עבודתך ילכו לקראתך ויתנו לך לעסוק בעבודות קלות יותר ללא מאמץ פיזי לפחות בשלב הראשוני, עד להחלטת הרופא המומחה. בברכה עו"ד בועז סילס

04/10/2011 | 23:40 | מאת: יוסי

ראשית תודה רבה על התשובה המהירה והמספקת כמה הבהרות: תביעה לדמי פגיעה הגשתי ואני מחכה לתשובת ביטוח לאומי. במידה ושולמו לי ימי מחלה ניתן יהיה לקזז אותם מדמי הפגיעה? בהקשר להמלצתך להצטייד בחוות דעת לפני פגישה נוספת עם הרופא התעסוקתי-מקבל אותה אנסה לבוא עם המלצה של האורתפד מקופת חולים ואם יהיה ניתן להקדים תתור אז עם המלצתו של הרופא המנתח (תודה על הצעה). בקשר לשאלתי לבעיות עתידיות שיכולות ליווצר: אני שואל אותם מכיוון שזו פציעה שאין לדעת מה יוליד יום. אני עלול להפצע בכל רגע ואם אני חוזר לעבודה(כמו שהרופא תעסוקתי טוען שיש ביכולתי)ונפצע בעת העבודה אני רוצה לדעת שאני מכוסה ויוכל לדרוש את שמגיע לי מבטוחי(אבדוק זאת איתם)מביטוח לאומי(לא יודע איך יסתכלו על תביעה שלי לאחר פציעה חוזרת באותו מקום)והאם אוכל לתבוע את קופת החולים שלמעשה שולחת אותי לעבוד בלי באמת יכולת לעבוד,אני רוצה להיות מכוסה מהבחינה הזו. בסוג עבודתי אין לי אפשרות לבחור לעסוק רק בעבודת פקידות הבוס לא יעסיק אותי בשביל שאני אסתכל עליו מרים דברים כבדים,מסדר דברים במחסן אלא ידרוש ממני לעשות את זה בעצמי...מה שאינני יכול כרגע לבצע ולכן לא ריאלי לקבל הקלות או שאני נמצא בעבודה ב100 אחוז או שלא. במצב שבו לא ניתן לקבל את ההקלות הממולצות(המנעות מהליכה מרובה המנעות מירידה ועליה במדרגות) , וברצוני לחזור לעבודה,אך לאחר שיקום מלא האם עדיין הרופא תעסוקתי יכול להמליץ לי לחזור לעבודה?

מנהל פורום רשלנות רפואית