מום מולד

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

07/08/2011 | 13:44 | מאת: ה.דיין

ב"ה שלום, אני בת 25 עם מחלת ספינה ביפידה -מום מולד. בהריון המתקדם של אימי כשהיא נשאה אותי ברחמה, הרופאים יידעו את הוריי שיש משהוא חריג עם העובר הזה.. ויש לבצע הפלה. אך הורי לא עשו זאת מטעמי דת. והחליטו להביא אותי לעולם. וכמובן, עם המחלה. השאלה שלי אם יש מקום לתבוע על "הולדה בעוולה" ? במידה ואני מוצאת איזה פריצת דרך מרב מסויים שהיה מתיר להוריי, כבייכול - שלא היה צריך להביא תינוק עם מום לעולם בתודה

07/08/2011 | 14:16 | מאת: עו"ד בועז סילס

שלום רב, הבינותי כי את סובלת משדרה שסועה אולם, אפנה את תשומת ליבך לכך כי את כבר בת 25 ועפ"י הכללים תביעת קטין מתיישנת בגיל זה ( 7 שנים לאחר גיל 18). מעבר לפן הפרוצדורלי הזה (אשר במקרה שלך הוא מהותי במידה ומלאו לך כבר 25), יש את העניין המהותי והוא שההורים שלך ידעו מאת הרופאים על המום והרופאים אף המליצו על הפלה, ובכל זאת ההורים החליטו להולידך בניגוד להמלצת הרופאים. במצב שכזה אין מקום כיום לתבוע,זאת בהשוואה למצב בו הרופאים לא היו מאתרים את המום מקום שהיה חובה לעשות כן ולהורים שלך לא הייתה ידיעה בדבר אותו מום). בברכה עו"ד בועז סילס

מנהל פורום רשלנות רפואית