שמירת הריון?

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

27/07/2011 | 22:44 | מאת: מורן

אני כרגע בשבוע 30 כשההיתי בשבוע 28 תקף אותי בלילה צירונים יחסית חזקים וזה הריון ראשון שלי ולא ידעתי שזה צירים בבוקר היה לי לחץ בבטן למטה קמתי היתקשרתי לרופא היא הפנתה אותי למיון במיון עשו לי בדיקות וראו שיש לי צירונים ופתיחה של אצבע ההיתי מאושפזת יומיים להשגחה אחרי שנתנו לי זריקה להבשלת הריאות למרת שיחררו אותי למנוחה בבית שזה ימי מחלה ההיתי שלושה ימים במיטה יצאתי מהבית הליכה של 100 מטר לקראת מוצאי שבת וכשחזרתי היו לי כאבים ולחצים מהגב אל הבטן ישר פניתי למיון ושם אמרו לי שיש לי פתיחה של אצבע וחצי והתקצרות בצואר הרחם אשפזו אותי ממצואי שבת ועד יום שני בצהריים אם המלצה לשמירת הריון למשך שבוע הלכתי אם הטפסים אל רופאת הנשים שלי וזאת נתנה לי רק ימי מחלה במקום שמירת הריון זה כבר שבועיים נכון להיום שאני לא יכולה לעבוד מה עושים בנדון קשה לי ללכת לעבודה מצד אחד בגלל שאיני מרגיש טוב אבל מצד שני אני חושבת על המחייה והכסף הזה מאוד יחסר לי תעזרו לי בבקשה מבולבלת מאוד לא יודעת מה לעשות בתודה רבה! מורן.

28/07/2011 | 10:04 | מאת: עו"ד בועז סילס

שלום רב, תחילה, כמובן שעלייך להישאר במנוחה במיוחד כאשר את כותבת שאינך מרגישה טוב במהלך ההריון. לעניין הכסף אזי ישנו פיתרון. את יכולה לגשת למוסד לביטוח לאומי ולהגיש טופס גמלה לשמירת הריון ולצרף לטופס זה טופס אישור רפואי לשמירת הריון חתום ע"י רופא נשים. זכאות לגמלה כספית בגין שמירת הריון הינה לאחר 30 ימים רצופים בהם היית בשמירה. ישנה אשפרות לקבל קצבה נוספת במידה ונדרשת לימים נוספים בגין שמירת ההריון.הביטוח לאומי מעניק קצבה עבור שמירת הריון ואת כל הפרטים המלאים כדאי שתבררי במוסד לביטוח לאומי הקרוב למקום מגורייך (או שתשלחי נציג או בן משפחה מטעמך אשר יברר את כל הפרטים) בהצלחה עו"ד בועז סילס

מנהל פורום רשלנות רפואית