סודיות רפואית

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

06/07/2011 | 18:46 | מאת: אנונימית

היות ומקרי הסרטן במשפחתי מרובים(אמא 2דודות ועוד) ורק לאחרונה אחותי חלתה בסרטן. הומלץ לי במסגרת התוכנית ל"רפואה אישית מותאמת" של הכללית לעבור סידרת בדיקות גנטיות ועוד בדיקות נוספות. אמי הסכימה לעבור גם בדיקות גנטיות וכן ויתרה על סודיות רפואית כדי שנוכל לעיין בממצאי הביופסיה שעברה. אחותי לעומת זאת מסרבת לשתף פעולה,מבקשת שמירה על פרטיות ואף דרשה שאמחוק מכל המסמכים שאני עתידה לשלוח את איזכור היותה חולה.אני חוששת שאם אסכים לבקשתה לא יסכימו להכליל אותי בתוכנית , יבטלו את הבדיקות שנקבעו לי ולא יתיחסו ברצינות לחששותי. מה עושים?

06/07/2011 | 20:38 | מאת: עו"ד בועז סילס

שלום רב, ספק כי העובדה שאחותך מבקשת לשמור על פרטיותה, עתידה באופן כלשהו להשליך על התוכנית המיועדת לך. בסה"כ ממה שתארת,ומהמידע אשר נחשף באמצעות ויתורה של אמך על הסודיות הרפואית, ניתן ללמוד על ההסטוריה הרפואית המשפחתית.אני מניח שויתור על הסודיות נועד לשם לימוד ההסטוריה הרפואית והתאמת בדיקות המיועדות לך ומטרה זו יכולה להיות מוגשמת מהמידע שכבר יש לקופה אודות משפחתך. אני דווקא רואה את האינטרס שיש לקופה כן לצרף אותך לתוכנית, והסתייגותה של אחותך אינה מעלה ואינה מורידה לעניין זה שכן, אני מניח שהדבר כרוך בתוספת תשלום מצידך מחד ומאידך, בדיקות שתבצעי עתה יכולות לחסוך לקופה הרבה מאוד כסף בעתיד במידה ולא תבצעי בדיקות ומעקב וחלילה תזדקקי לטיפולים ממושכים מטעם הקופה.מלבד זאת את תמיד יכולה לפנות ללא הזדהות למרכז מידע של הקופה ולהציג להם את הדילמה שלך. ייתכן ותגלי כי אין באמת בעיה כפי שאת סבורה. בברכה עו"ד בועז סילס

מנהל פורום רשלנות רפואית