דליפה מינימאלית של מסתם הלב לאחר דלקת גרון

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

04/07/2011 | 08:35 | מאת: גליה

בתי בת 22, לפני כשנתיים לקתה בדלקת גרון שלא טופלה מיידית עקב התמהמהות של רופאת משפחה שאיבחנה את המקרה כמחלת הנשיקה. למרות המראה הקטסטרופלי של הגרון ועליה של חום סרבה הרופאה לתת אנטיביוטיקה ולבסוף לאחר שפנינו לרופאה אחרת ניתן לה הטיפול המתאים. מאז מתלוננת בתי על הרגשת אי נוחות באזור הלב ופעימות לב מציקות. באקו לב אובחנה דליפה מינימאלית במסתם הלב. אף רופא לא מוכן לשייך את זה בוודאות לדלקת הגרון, אבל אנחנו יודעות שמעולם לא סבלה בתי מהתסמינים הנ"ל באזור הלב עד אותה דלקת גרון, ואנו בטוחות שהיתה כאן רשלנות רפואית. מה דעתך בעניין? ומה עלינו לעשות על מנת להגיש תביעה לפיצויים? ואיזה גובה של פיצוי לדעתך עלינו לדרוש במקרה זה?

04/07/2011 | 13:03 | מאת: עו"ד בועז סילס

שלום רב, מראה קטסטרופלי של הגרון ועליה של חום יכולים להופיע גם במחלת הנשיקה. האפשרות הבטוחה והיחידה להוכיח שדלקת הלוע נגרמה ע"י חיידק סטרפטוקוקוס מקבותה A היא באמצעות תרבית. לא ברור על מה הסתמכה הרופאה הראשונה בעת שקבעה אבחנה של מחלת הנשיקה, ולא ברור על מה הסתמכה הרופאה השנייה כשנתנה טיפול באנטביוטיקה. קרוב לוודאי שאת מתכוונת לכך שהדליפה המינימאלית היא במסתם המיטרלי אם כי לא ציינת זאת. מחלת לב ראומטית היא תוצאה המשמעותית ביותר של קדחת השיגרון ( rheumatic fever ) שנגרמת ע"י סטרפטוקוק מקבוצה A. לפגיעה כזו בלב לאחר מחלה זיהומית ע"י סטרפטוקוק יש מאפיינים מאוד ברורים. לא ציינת אף אחד מהם. מומלץ מאוד לבחון מדוע יש לבת הרגשת אי נוחות באזור הלב ופעימות לב מציקות. הסבירות לזכות בתביעה ללא הוכחה שמדובר בדלקת של הלוע כתוצאה מזיהום בסטרפטוקוק מקבוצה A ובמצטבר ללא הוכחה שמדובר במחלת לב ראומטית היא אפסית.לצורך קבלת פרטים נוספים הנך מוזמנת ליצור קשר עם משרדנו. בברכה, עו"ד בועז סילס.

מנהל פורום רשלנות רפואית